Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hon tar Al Jazeera till Meg

Publicerad: 28 Februari 2012, 22:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Tv-profilen Linda Nyberg intervjuar sin chef Salah Negm, nyhetschef på den engelskspråkiga versionen av tv-kanalen Al Jazeera.


Ämnen i artikeln:

Meg

Linda Nyberg arbetade under förra sommaren och hösten som nyhetsankare på Al Jazeera English. Och även om hon nu arbetar som pr- och kommunikationschef för läkemedelsbolaget Bactiguard så är inte banden till Al Jazeera helt avklippta, då hon har fortsatt som researcher för kanalen.

– Jag är tacksam för att jag har en arbetsgivare som låter mig kombinera de två jobben. Al Jazeera tyckte inte alls att det var något problem, det är en annan värld i dag för journalister än vad det varit tidigare. Nu är knappt någon programledare anställd längre, och med dagens arbetsvillkor är det nödvändigt med flera uppdragsgivare, säger Linda Nyberg.

Med sig till Mediedagarna i Göteborg (Meg), som drar igång imorgon torsdag, tar hon Al Jazeera English nyhetschef Salah Negm. Tillsammans ska de prata om hur Al Jazeera startade, kanalens roll i den arabiska våren och om hur kanalens journalister arbetar.

– Både i Egypten och Libyen var Al Jazeera på plats väldigt tidigt och man satsar väldigt hårt med många reportrar på plats. Teamen består alltid av en reporter, en fotograf, en livvakt och en lokal representant.

Men samtidigt är Al Jazeera ett maktmedel för Hamad bin Khalifa, emiren av Qatar, som äger kanalen.

– Qatar har ingen större armé och är inklämt mellan oljeländer, men mediemakten gör landet mer tryggt. Men det finns ingen redaktionell styrning från emiren eller hans familj – Bahrain frös exempelvis alla diplomatiska förbindelser med Qatar när Al Jazeera sände en dokumentär om politiska fångar i Bahrain.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Meg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.