Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hon får toppjobb på Metronome

Publicerad: 30 November 2010, 08:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:30

Meters vd Anna Rydin blir chef för Metronomes svenska tv-verksamhet.


Ämnen i artikeln:

MeterMetronome

I praktiken betyder det att Anna Rydin blir chef för produktionsbolagen Meter, Friday TV samt Stockholm-Köpenhamn.

– Anna Rydin personifierar kvalitet och goda relationer. Hon har en gedigen erfarenhet, kan tv-hantverkets alla delar och är väldigt uppskattad som person. Anna är kort och gott den ideala personen för att vidareutveckla vår tv-verksamhet såväl kreativt som kommersiellt, säger Metronomes koncernchef Pär Sundberg i ett pressmeddelande.

Anna Rydin har varit vd på Meter sedan 2007.

– Det är ett stort förtroende och en spännande utmaning att få leda Sveriges bästa produktionsgrupp vidare i en tid när kundernas behov av högkvalitativ underhållning bara ökar. Metronome ska genom våra olika varumärken och kulturer fortsätta att leverera  innehåll med hög kvalitet och kreativitet med både lokala och globala ambitioner, säger Anna Rydin.

Anna Rydins tjänst är nyinrättad. Tanken är, enligt informationschefen Nicke Johansson, att samordna Metronomes verksamhet på ett bättre sätt.

– Det är en balansgång, då man samtidigt vill behålla de olika särdragen som bolagen har, säger han.

Mettronome har den senaste tiden genomgått ett antal stora förändringar. OTW:s förra vd Pär Sundberg tog över vd-posten för koncernen i september i år. Nyligen bytte även dotterbolaget Stockholm-Köpenhamn vd, då Aino Bragman-Jankert lämnade bolaget och Micke Svensson axlade vd-rollen.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

MeterMetronome

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.