Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hon blir programdirektör på SVT

Publicerad: 13 februari 2020, 10:04

Eva Beckman tillträder som programdirektör redan nu på måndag den 17 februari.

Foto: VT/Ola Kjellbye

SVT:s programbeställare för kultur, fakta, livsåskådning och evenemang, Eva Beckman, blir programdirektör.


I oktober stuvade SVT om i ledningen och i samband med det uppgraderades public services-bolagets programdirektör Jan Helin till mediedirektör.

– Det är egentligen ett utökat ansvarsområde över planering och publicering, sade Jan Helin då.

Samtidigt lämnade den andra programdirektören Lena Glaser, som varit på SVT i närmare två decennier.

I höstas påbörjades rekryteringen av en ny programdirektör som ska komplettera Jan Helin. Nu står det klart att Eva Beckman, i dag programbeställare för kultur, fakta, livsåskådning och evenemang på SVT, ska axla uppdraget.

– Eva Beckman är modig och har en stark programkänsla. Hon har den kraft, den kunskap och det omdöme som krävs. Jag är mycket glad över att Eva har tackat ja till att bli ny programdirektör, hon kommer att hitta programmen som blir morgondagens tv-klassiker, säger vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: SVT stuvar om – Jan Helin blir mediedirektör 

Som programdirektör får Eva Beckman ansvar för SVT:s samlade utbud när det gäller underhållning, drama, kultur, fakta, barn och livsstil och hon ingår också i SVT:s företagsledning:

– Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb än detta. Det sker historiskt stora förändringar i tv-världen just nu, kartan ritas om i stort sett dagligen, och min viktigaste uppgift kommer att vara att verka för att public service står fortsatt starkt även i framtiden. Och givetvis att se till att vi har ett spännande programutbud som publiken uppskattar och inte vill vara utan. Det är ju för publiken vi finns till, säger Eva Beckman, som tillträder den 17 februari.

För Jan Helin innebär rekryteringen av Eva Beckman ingen förändring, uppger Hanna Dowling, på SVT:s pressavdelning.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.