Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hon blir presschef på MTG TV

Publicerad: 12 januari 2015, 10:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Den tidigare Aftonbladet-chefen blir ny presschef på MTG TV.


MTG TV:s presschef Max Lagerbäck – som haft rollen i 12 år – eldade i slutet av förra veckan upp sitt visitkort. Till tonerna av Robin Hood-trubaduren Allan-i-dalens välkända visselmelodi brann det upp på en grill.

Det hela kunde beskådas på Facebook, och filmsnutten var den första i en serie inlägg där Max Lagerbäck tog farväl av företaget MTG och kollegorna på MTG TV:s pressavdelning.

I en intervju med Dagens Media var Max Lagerbäck öppet kritisk mot utvecklingen inom MTG, som under Jan Stenbecks ledning blivit känt som ett snabbfotat och kaxigt mediebolag.

– MTG TV har i mitt tycke både mognat och, i ärlighetens namn, stelnat. Men det är ett symptom som all kommersiell tv i Sverige uppvisar. Rädslan att göra fel är betydligt större än viljan att ta en risk och göra det annorlunda. Alla kommersiella kanalhus berättar med få undantag likartade historier. De slåss om samma, ofta trötta format och tror att de kan räkna sig fram till en garanterad succé. Den här likriktningen är en tråkig utveckling.

Nu står det klart att Susanne Nylén ersätter Max Lagerbäck som presschef. För närvarande är hennes titel dock "tillförordnad presschef".

– Jag är tillförordnad presschef, med en förhoppning om att det ska bli permanent, säger Susanne Nylén, till Dagens Media.

Susanne Nylén värvades 2011 till MTG:s presstjänst. Hon kom då från tjänsten som nyhetschef på Aftonbladet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev