Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hon blir nyhetschef för SVT Sport

Publicerad: 7 februari 2020, 08:59

Johanna Bäckström Lerneby går från Aftonbladet till SVT Sport.

Foto: Rikard Westman/Stora Journalistpriset

SVT rekryterar journalisten Johanna Bäckström Lerneby till tjänsten som nyhetschef för sporten.


Ämnen i artikeln:

SVTAftonbladet

Johanna Bäckström Lerneby kommer närmast från Aftonbladet där hon de senaste tre åren varit kriminalchef, nyhetsredaktör och producent. Tidigare har hon jobbat som sportreporter på Norrbottens-Kuriren, kriminalreporter på Göteborgs-Posten och varit reporter på SVT:s ”Uppdrag Granskning”.

Johanna Bäckström Lerneby till träder 2 mars.

– Egna nyheter och fördjupande sportjournalistik är två fokusområden för SVT Sport de närmsta åren. Därför känns det utmärkt att förstärka redaktionen med Johanna Bäckström Lerneby som har ett stort driv, engagemang och framförallt kunnande inom dessa områden. Hon är dessutom duktig på det journalistiska hantverket för både tv och digitala medier, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT, i ett pressmeddelande.

Samtidigt inrättar SVT också en ny tjänst som planeringschef för nyheter på sporten. Håkan Wikström, idag publiceringschef på sportredaktionen, rekryteras till tjänsten.  

– Håkan Wikström får en nyckelroll på sportredaktionen. Som planeringschef för nyheter ska han säkerställa att SVT Sport fortsätter att ha exklusiva möten med världsstjärnor inom idrotten samt att det planerade nyhetsarbetet alltid ligger steget före konkurrenterna, säger Åsa Edlund Jönsson.  

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.