Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hon blir ny digital programchef på SVT Nyheter

Publicerad: 10 februari 2022, 09:40

”Vi har en utmanande och rolig tid framför oss”, säger Nergiz Nora Westerbergh, ny digital programchef på SVT Nyheter.

Foto: SVT

Nergiz Nora Westerbergh ersätter Kristian Lindquist som digital programchef på SVT Nyheter och Sport: ”Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb”.


Ämnen i artikeln:

SVTVLTNyheter

I rollen som digital programchef på SVT Nyheter och Sport får Nergiz Nora Westerbergh ansvar för avdelningens övergripande strategier och mål framåt. Dessutom ska hon säkerställa uppföljning och lärande på samtliga redaktionerna spridda över Sverige. 

– Nergiz kombinerar ett redaktionellt driv med en djup förståelse för dataanalys och digital produktutveckling. Hon är dessutom en klok ledare med erfarenhet både från riks-och lokalredaktioner. Jag är väldigt glad för rekryteringen, säger Anne Lagercrantz, divisionschef för SVT Nyheter och Sport, i ett pressmeddelande.

Nergiz Nora Westerbergh har en bakgrund som deskchef på VLT men kom till SVT i januari 2019 för rollen som som projektledare för innehållsanalys. Sedan hösten 2020 har hon arbetat som onlinechef på SVT Lokala nyheter. 

I det nya uppdraget som digital programchef på SVT Nyheter och Sport har Nergiz Nora Westerbergh – förutom ansvar för avdelningens övergripande strategier och mål – även drivande i projekt som exempelvis att utforska nyhetsutbudet i SVT Play. 

– Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb! Under min tid på SVT har jag haft förmånen att arbeta tillsammans med olika delar av nyhetsdivisionen och utvecklingsavdelningen och är så imponerad över kompetensen, utvecklingsdrivet och publikfokuset som finns i alla delar av verksamheten. Vi har en utmanande och rolig tid framför oss, säger Nergiz Nora Westerbergh i en kommentar.

Hon efterträder Kristian Lindquist som i december i fjol utsågs till strategichef på SVT. I samband med Nergiz Nora Westerberghs tillträde tar hon också plats i nyhetsdivisionens ledningsgrupp. Hon rapporterar till Anne Lagercrantz.

LÄS OCKSÅ: Anne Lagercrantz: Det har vi lärt oss under SVT Nyheters digitala resa

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTVLTNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.