Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hon blir exekutiv producent på TV4:s dramaavdelning

Publicerad: 28 januari 2020, 08:59

Sonja Hermele kliver in som exekutiv producent på TV4 och C More.

TV4 och C More växlar upp sin satsning på svenskt drama och anställer Sonja Hermele som exekutiv producent.


Ämnen i artikeln:

TV4C More

Under 2019 har TV4 och C More satsat på svenska dramaproduktioner som exempelvis Bröllop, begravning och dop, Fartblinda och Solsidan.

Under 2020 kommer mediehuset att växla upp ytterligare, uppger TV4 och C More i ett pressmeddelande. Därför görs nu en rad rekryteringar till dramaavdelningen. Bland annat rekryteras Sonja Hermele som exekutiv producent.

– När möjligheten att börja på C More och TV4 kom så kändes det helt rätt! Det ska bli otroligt roligt att inta en ny roll och spännande att lära känna branschen från andra sidan bordet. Jag är verkligen tacksam för mina år på Nice Drama men nu var det dags för mig att hitta ett nytt sammanhang att utvecklas i, säger Sonja Hermele, som varit producent på Nice Drama de senaste åtta åren, i en kommentar.

Samtidigt förstärks också utvecklingssidan av dramaavdelningen med Elin Kvist och Nathalie Drago.

Elin Kvist blir utvecklingschef med ansvar för utveckling av nya serier och kommer att jobba tätt med Nathalie Drago som får en roll som utvecklingsexekutiv.

– Att vi förstärker med Sonja Hermele som ny exekutiv producent samtidigt som utvecklingsavdelningen utökas kraftigt är viktiga byggstenar för att vi ska kunna fortsätta skapa brett, lokalt och högkvalitativt drama på C More och TV4. Vi ser att den strategin fungerar, och nu rustar vi för att kunna leverera på det löftet i framtiden, säger Kristina Börjeson, administrativ chef och produktionschef på C More och TV4.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4C More

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News