Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hon blir chef för SVT:s lokala nyheter i norra Sverige

Publicerad: 3 juli 2020, 08:43

I höst väntar en ny utmaning för SVT Nyheter Dalarnas redaktionschef Nina Funke.

Den 1 september blir Nina Funke, i dag redaktionschef för SVT Nyheter Dalarna, nyhetschef för SVT:s lokala nyheter från Södertälje till Kiruna.

Ämnen i artikeln:

SVT

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I närmare ett decennium har Nina Funke arbetat på SVT, bland annat som redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Dalarna och på SVT:s nyhetsprogram på teckenspråk. 

I höst väntar en ny roll henne på tv-huset, som chef för SVT:s lokala nyheter i norra Sverige.

– Jag är så glad och tacksam för möjligheten att få vara med och bygga lokala nyheters framgång tillsammans med alla grymma redaktionschefer från Stockholm och norrut och deras redaktioner. Vi ska fortsätta att göra journalistik som det pratas om, och våra lokala redaktioner ska vara attraktiva arbetsplatser, säger Nina Funke i ett pressmeddelande.

SVT:s lokala nyheter i norra Sverige omfattar alla redaktioner från Södertälje till Kiruna.

– Nina Funke har över 20 års erfarenhet av redaktionellt ledarskap och blir med sin breda erfarenhet en utmärkt chef för våra lokala redaktioner i norra Sverige. Hon är både bra på att lyssna och driva på, viket är en perfekt kombination för det utvecklingsarbete vi har framför oss, säger Michael Österlund, programchef för lokala nyheter och minoritetsnyheter.

Nina Funke tar också plats i den nya ledningsgrupp som Michael Österlund bildat.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev