Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hollywoodstjärnor i svensk-piloten

Publicerad: 13 April 2010, 06:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

HOLLYWOOD. Unga men redan rutinerade. Dagensmedia.se kan avslöja rollistan till den “svenska” dramapiloten “Generation Y” som ska sändas i ABC. "Det här samlingen individer är en drömcast", säger Henrik Bastin på produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn, som ligger bakom tv-dramat.


Inspelningarna av dramapiloten till “Generation Y” pågår just nu i Austin i Texas. Skådespelaren och komikern Peter Magnusson, som gjorde alla rollerna i förlagan “Blomstertid” som sänts på TV4, var på plats men på grund av strul med flyget kunde han bara besöka inspelningarna under en dag.

Henrik Bastin, en av producenterna bakom tv-dramat, har dock följt inspelningarna på plats under ett par veckors tid och Hollywood-svensken är nöjd med resultatet.

- Det känns otroligt bra, mycket efterarbete återstår men så här långt känns det väldigt inspirerande, säger han.

Det svenska produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn lyckades i stenhård konkurrens sälja in dramapiloten till tv-jätten ABC. Tv-bolaget har inte snålat på resurserna för inspelningarna av piloten.

- Man är ju inte riktigt van vid de här summorna hemma men själva hantverket är detsamma, säger Henrik Bastin, som är imponerad av rollbesättningen.

Skådespelarna är unga men rutinerade och har bland annat erfarenheter från serier som “24”, “Cityakuten”, “Law & Order” och filmer som kommande “Wall Street 2” och “Cloverfield”.

- Den här samlingen individer är en drömcast, vi har verkligen varit noggranna för att hitta rätt gäng, det som varit mycket positivt är att manuset verkligen har attraherat skådisar, vi har blivit uppringda av agenter som vill få in sina klienter, oftast är det tvärtom, säger Henrik Bastin som hade bra koll på de flesta skådisar som blivit antagna.

- Jag kände till de flesta, ex. Michael Stahl Davis som spelade “Sean” i The Black Donnelys och som jag också gillade i Cloverfield är en skådis som jag haft koll på länge. Daniella Alonso är också en favorit, hon är magisk i “Friday Night Lights”, säger Henrik och konstaterar att “Generation Y” kan bli ett stort genombrott för de unga - men förhållandevis rutinerade - skådisarna:

- Den som verkligen kommer bli en superstjärna heter Kelli Garner, hon spås bli den nya Jennifer Aniston, säger Henrik Bastin som varit väldigt inblandad i produktionen. Och han är nöjd med resultatet så här långt:

- Craig Gillespie är en magisk regissör som får alla att känna sig trygga och säkra, det har kännts kanon!

Är det stora skillnader jämfört att spela in drama i USA jämfört med Sverige?

-Både och, problemen är oftast identiska; för lite antal inspelningsdagar, för lite klipptid, olika åsikter mellan kund och producent, regi vill ha en viss låt, kanalen säger: det går inte, alla gnäller på cateringen, precis som hemma.

Skillnaden är att resurserna att lösa saker är rätt mycket större här.

Har du träffat och pratat mycket med skådespelarna?

- Oh ja, Vi hade en mycket trevlig middag när inspelningarna inleddes.  ABC stod för notan så vi beställde omedelbart in 15 flaskor rödvin à 200 dollar styck, rött.

STAFFAN ERFORS

red@dagensmedia.se

Ur rollistan

Julian Morris, Cry Wolf, Sorority Row, ER

Michael Stahl-David, Cloverfield

Jaime King, Pearl Harbor, Sin City, White chicks

Kelli Garner, Aviator, Man of the House

Daniella Alonso, One Tree Hill, CSI, Law & Order

Anne Son, ER

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.