tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Högre än väntat för Telia – men medieverksamheten tappar

Publicerad: 27 april 2022, 06:03

Montage: Janne Næss

Ökade innehållskostnader för sport försämrar resultatet för Telias tv- och medieverksamhet under det första kvartalet. Men annonsintäkterna ökar med 11 procent.

Ämnen i artikeln:

TeliaTV4Toppnyheter förmiddag

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under onsdag morgon presenterade Telia sin rapport för det första kvartalet. Den totala nettoomsättningen för hela Telia uppgick till 21 818 miljoner kronor (21 814 miljoner kronor). Vidare rapporterar Telia ett justerat EBITDA-resultat på 7 202 miljoner, vilket är bättre än väntat då förväntningarna låg på 7 040 miljoner kronor, skriver Di

I ett pressmeddelande konstaterar vd och koncernchef Allison Kirkby att annonseringen för Telias tv- och medieverksamhet ökade med 11 procent under kvartalet. Vidare ökade den digitala annonseringen med 26 procent och står under kvartalet för en tredjedel av den totala tillväxten. Även de linjära annonsintäkterna ökade. 

LÄS ÄVEN: Därför byter C More utseende

Nettoomsättningen för tv- och medieverksamheten landade enligt rapporten på 2 031 miljoner kronor (1 940 miljoner kronor). 

SVOD-abonnemangen minskade från 764 000 till 741 000. 

I rapporten skriver Telia även att tittarandelen för TV4:s linjära kanaler i åldrarna 15-64 år minskade något, till 30,1 procent (30,5 procent). Orsaken till detta förklaras med konkurrens från vinter-OS. 

Trots sporträttigheter som Champions League förblir intäkterna från betal-tv på liknande nivåer som tidigare. Hård konkurrens från globala OTT-tjänster inom film och serier uppges vara orsaken till detta. 

”Starkare innehåll och finjusterade kommersiella erbjudanden planeras för de kommande kvartalen för att motverka det sistnämnda”, säger Allison Kirkby, i pressmeddelandet. 

EBITDA-resultatet för tv- och medieverksamhet minskade med 311 miljoner kronor under det första kvartalet på grund av högre kostnader för sport. Dock säger Telia att de ökade kostnaderna för innehållet kommer mattas av under året.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev