söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Högprofilerad kriminalreporter skjuten i Amsterdam – kämpar för sitt liv

Publicerad: 7 juli 2021, 09:00

Attacken mot journalisten ägde rum i Amsterdam. Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Ivannag82

Peter R. de Vries, en välkändoch högprofilerad kriminalreporter i Nederländerna, sköts ner på tisdagskvällen i Amsterdam. Han kämpar nu för sitt liv på sjukhus. Tre personer har gripits. Premiärministern kallar det för en attack på den fria pressen.

Ämnen i artikeln:

EU

DG


Attacken genomfördes i Amsterdam framför en tv-studio där Peter R. de Vries ska ha varit med i en inspelning av programmet RTL Bouleverd – och flera skott ska ha avlossats på platsen, enligt vittnen. Det rapporterar såväl svenska som internationella medier. Bland annat De Telegraaf. 

Peter R. de Vries är ett välkänt namn i Nederländerna och har under många år bevakat otaliga brottsfall i landet – och har blivit dödshotad av gängkriminella flera gånger.

Amsterdams borgmästare Femke Halsema kallar brottet för ”brutalt” och ”fegt” enligt flera medier. Tre personer har gripits, varav två i en misstänkt flyktbil. Den tredje personen har gripits på en annan plats i den nederländska huvudstaden. Det rapporterar flera medier. 

Nederländernas premiärminister Mark Rutte talar om dådet som en attack mot den fria pressen och säger att det inträffade är ”chockerande och obegriplig”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev