Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

Hockeyallsvenskan flyttar till C More

Publicerad: 6 Maj 2015, 06:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Det nya avtalet med C More ska samla all svensk hockey på ett och samma ställe.


Ämnen i artikeln:

ViasatC More

Viasat har sänt hockeyallsvenskan sedan 2009. Nu tappar kanalen serien. Enligt Expressen beror det på att Hockeyallsvenskan inte har känt sig nöjda med att matcherna har sänts på så många olika plattformar.

Nu går Hockeyallsvenskan istället till C More. Avtalet sträcker sig under fyra år och betyder att C More kommer att sända samtliga matcher.

– Vi kommer att dubbla hela vårt hockeyutbud. Dessutom blir vi den ännu mer självklara hemvisten för de som gillar svensk sport i och med att vi samlar de fyra populäraste ligorna under samma tak, säger Johan Cederqvist, sportchef på C More, till Dagens Media och fortsätter:

– De indikationer vi har fått från Hockeyallsvenskan var att det var avgörande för dem att vi ville visa alla matcher på samma plattform. Det som är viktigt är att det ska vara lätt att följa Hockeyallsvenskan när du får alla matcher på ett och samma ställe.

Enligt Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson kommer det nya samarbetet med C More att öka tillgängligheten ytterligare för hockeyfansen.

– Det är glädjande att all svensk hockey samlas hos en aktör. Vi kommer tillsammans arbeta för att höja Hockeyallsvenskans tillgänglighet för alla fans som tidigare sökt efter sitt favoritlags matcher på olika kanaler och tjänster, säger Stefan Bengtsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Nu hittar de allt på ett och samma ställe. Dessutom kommer våra supportrar kunna följa matcherna via våra egna hemsidor.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

ViasatC More

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.