Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hockey-VM till SVT

Publicerad: 7 Juli 2015, 08:11
Uppdaterad: 12 Maj 2016, 09:07

Ishockey-VM ska återigen sändas i SVT.


Ämnen i artikeln:

SVT

Från och med 2018 ska hockey-VM återigen sändas i SVT. SVT har tecknat ett avtal på sex år med Infront Sports & Media, som sträcker sig till och med 2023.

– Hockey-VM är ett evenemang som verkligen förenar det svenska folket. Det är också en av de absolut viktigaste sporträttigheterna och jag är väldigt glad att vi nu har ett sexårigt avtal som sträcker ända fram till 2023, säger Hanna Stjärne, vd för SVT, i ett pressmeddelande.

Hockey-VM har sedan 2012 sänts i TV4-gruppens kanaler. Dessförinnan hade MTG rättigheterna och sände hockey-VM mellan 1989-2011.

Men från allra första början var det SVT som sände hockey-VM.

– Vi har alltid prioriterat ishockey högt. Tre Kronor är något av det mest folkkära vi har i Sverige och SVT har följt dem tätt sedan väldigt många år tillbaka. Det var faktiskt hockey-VM som en gång bar in sporten i SVT, så i den meningen kan man säga att evenemanget nu har ”kommit hem”, säger Per Yng, programchef för sport på SVT, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.