Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hockey-publiken rasade mot TV4 – nu får kanalen böta 25 000 kronor

Publicerad: 5 November 2015, 11:10
Uppdaterad: 18 December 2015, 07:49

Med åtta sekunder kvar av dramatiken bröt TV4 slutspelsmatchen mellan Skellefteå och Linköping i SHL.


Ämnen i artikeln:

TV4

Händelsen, som inträffade den 3 april i år, väckte stor irritation bland tittarna.

Med 38 sekunder kvar av matchen reducerade Skellefteå mot Linköping, som ledde med 3-0. Med åtta sekunder kvar gjorde Skellefteå ytterligare ett mål, och ställningen var plötsligt 3-2.

Då bröt TV4 för reklamavbrott, under vilket en trailer för C More visades. Sändningen återupptogs när det var tre sekunder kvar.

”Skellefteå 3-2. 8 sek kvar. TV4 väljer då reklam.. (?) Sändning åter sista 3 sek. Bedrövligt! Vad pysslar ni med? Pajaskanal!”, skrev en tittare på Twitter, enligt Sportbladet.

Nu ansöker Granskningsnämnden för radio och tv, efter en anmälan, att TV4 ska betala en så kallad "särskild avgift" på 25 000 kronor som straff för avbrottet. Detta eftersom kanalens tilltag anses strida mot bestämmelsen om inplacering av annonsavbrott i radio- och tv-lagen.

TV4 skriver i ett yttrande att problemet uppstod på grund av "tekniska begränsningar den aktuella kvällen" och att kanalen gjorde vad som var möjligt för att "rädda situationen".

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.