söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hemlige miljonären får bostadsbolag att se rött

Publicerad: 10 februari 2012, 09:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping är rejält förbannade på Kanal 5. Anledningen är ett avsnitt av "Den hemlige miljonären".

Ämnen i artikeln:

MastiffKanal 5

DT

Dante Thomsen


Ett avsnitt där stadsdelen Råslätt i södra Jönköping pekas ut som ett farligt och kriminellt område har gjort bostadsbolaget Vätterhem rejält förbannade. Det skriver jnytt.se.

Enligt bostadsbolaget ger programmet en felaktig bild av stadsdelen eftersom att flera av klippen inte är filmade i Råslätt.

– Man visar en bränd bil, det stämmer, men det är anmärkningsvärt när man visar upp en bild på en sönderslagen fönsterruta på Torpa, klotter på Liljeholmen och åker till Tändsticksområdet till Ria och tittarna ges intrycket att allting är Råslätt, då är det inte verkligheten man speglar, säger bolagets informationschef Christer Ask till jnytt.se.

Han menar också att programmet sprider fördomar om miljonprogram. Därför har Vätterhem nu anmält Kanal 5 till Granskningsnämnden för radio och tv.

– Våra hyresgäster är helförbannade och jag tycker personligen att programmet är mycket osakligt.

Jennie Magnusson är 21 år och har bott i Råslätt hela sitt liv och hon är också förbannad:

– Alla jag pratat med är helt förfärade. De målar upp en totalt snedvriden bild av Råslätt och bygger alla uttalanden på felaktiga rykten. Jag har bott här hela mitt liv och trivs jättebra, säger hon till jnytt.

På Kanal 5 beklagar man att Jönköpingsborna tagit illa upp.

– Kärnan i "Den hemlige miljonären" är att hjälpa utsatta människor. Från vår sida finns inget intresse av att skada Råslätt utan snarare lyfta upp de positiva krafter som finns i området, säger SBS TV:s presschef Dan Panas till dagensmedia.se.

När det gäller beskrivningen av Råslätt i programmet hänvisar Dan Panas till produktionsbolaget Mastiff.

– Men vi har haft diskussioner med dem om det här.

Dagensmedia.se söker ansvariga på Mastiff.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev