Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hellenius slog Skavlan – men torskade mot Lyxfällan

Publicerad: 15 Oktober 2010, 07:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Humorprogrammet Hellenius Hörna ökar tittandet jämfört med det första programmet. Skavlans möte med Blair ratades dock av tittarna.


Ämnen i artikeln:

SVTDavid HelleniusSkavlanTV4

Enligt preliminära siffror från MMS ökar Hellenius Hörna från premiäravsnittets 665 000 tittare till 735 000 tittare i går då andra avsnittet sändes. Ratingen ökade från 6,0 till 7,1.

– Det är förstås otroligt roligt att nå de siffrorna, särskilt med tanke på den sena tiden då vi går på. Det är stor skillnad mellan att börja 21:20 än 20:00, säger David Hellenius, till Dagensmedia.se.

Han fortsätter:

– Vi har ju valt att inte göra en kopia på en amerikansk talkshow utan försökt hitta vårt eget format. Det brukar ta ganska lång stund att sätta en ny talkshow så det är glädjande att tittarna verkar uppskatta programmet.

Du slog Skavlan som hade Tony Blair i SVT-studion. De drog bara in 375 000 tittare.

– Man behöver tydligen inte ha en stor världsstjärna i studion för att få tittning.

Hellenius Hörna får dock stryk i sloten av TV3:s Lyxfällan som drog 745 000 tittare och nådde en rating på 8,3 procent.

– Det är väl TV3:s största program och har väl gått i åtta säsonger eller så. Vi har gjort två avsnitt. Nu gäller det för oss att hålla i det här. Vi har formen och kan finslipa och bara bli bättre.

 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.