Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

HBO Max om lanseringen under corona

Publicerad: 27 maj 2020, 14:46

Coronapandemin har inte ruckat på HBO Max lanseringsstrategi.

Foto: Skärmdump HBO Max

Mitt under rådande coronapandemi har HBO Max lanserats. I en intervju med CNN ger Warner Media-chefen sin syn på att sjösätta tjänsten under coronakrisen.


Ämnen i artikeln:

HBO

Under onsdagen sjösattes den omtalade streamingtjänsten HBO Max. Bakom tjänsten står Warner Media. 

Tjänsten har ett brett utbud och samlar allt innehåll från HBO:s alla tjänster. Innehållet består både av inköp från andra aktörer och originalinnehåll. 

Lanseringen i maj har varit planerad sedan länge och trots coronapandemin valde man att inte skjuta på datumet. 

I en intervju med CNN säger Bob Greenblatt, ordförande för Warner Media entertainment och direct-to-consumer, att man för tio veckor sedan ställde sig frågan om de verkligen kunde lansera enligt plan på grund av pandemin. 

– Den goda nyheten är att det inte har påverkat oss så mycket som vi trodde att det skulle kunna göra i mitten av mars, när allt detta började, säger han till CNN.

Enligt Bob Greenblatt har pandemin inte påverkat lanseringsstrategin i så hög utsträckning i och med att de insåg att alla olika arbetsteam skulle klara av en lansering hemifrån.

– Vi tänkte ursprungligen vi att vi borde skjuta på det men vi insåg ganska snabbt att vi inte behövde det, säger han till CNN.

På frågan om HBO Max förväntar sig fler abonnenter än vad man tidigare spådde eller färre på grund av de ekonomiska konsekvenser som coronapandemin skapar är Bob Greenblatt svar att de ärligt inte vet ännu. 

Samtidigt lyfter Warner Media-chefen att det kan vara det perfekta läget att lansera eftersom människor verkligen efterfrågar innehåll och tv-program. 

LÄS MER: HBO Max ska nå 90 miljoner användare globalt
Därför sitter Apple på jokern i kampen om tv-konsumenterna

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HBO

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev