torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

HBO Max och Discovery Plus slås ihop

Publicerad: 5 augusti 2022, 07:56

Foto: Pressbild

Nu är det officiellt. HBO Max och Discovery Plus kommer att bli en streamingtjänst. För Europas del äger sammanslagningen rum i början av 2024.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagHBO MaxWarner Bros DiscoveryDiscoveryNetflix

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


 

Efter börsen i New York stängt igår presenterade Warner Bros Discovery bolagets resultat för andra kvartalet i år. Det var ingen solskenshistoria. Vinst per aktie visade röda siffror, bolagets skulder uppgick till 53 miljarder dollar. Abonnenter uppgick till 92,1 miljoner, up 1,7 miljoner från kvartalet innan.

Men den stora nyheten presenterade Warner Bros Discoverys vd, David Zaslav, som bekräftade att HBO Max och Discovery Plus slås ihop.

Först ut blir USA då stjänstaerna slås ihop nästa sommar. Latinamerika slås ihop nästa sommar och i Europa kommer tjänsterna bli en och densamma i början av 2024.

– Vi medger att båda produkterna har brister. HBO Max har ett konkurrenskraftigt utbud men har inte presterat. Discovery Plus har presterat och har ledande tittarsiffror men begränsat utbud, berättade JB Perrete, chef för bolagets streamingprodukter.

LÄS OCKSÅ: HBO Max stoppar produktion av originalinnehåll i Norden

Bolaget siktar på 130 miljoner abonnenter 2025 enligt kvartalsrapporten.

Likt Netflix meddelade Warner Bros Discovery samtidigt att de utforskar en FAST-version (free ad supported streaming tv) av tjänsten. 

Enligt IGN kan nu framtiden också vara oviss för kommande serier och filmer, skriver nyhetssajten enligt TT. Filmen ”Batgirl”, som nästan var färdigproducerad för HBO Max, får ingen premiär i dagsläget och filmen ”Blue Beetle” som skulle släppas till HBO Max har skjutits fram och kommer istället gå upp på bio 2023.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev