Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Haveri i avtalsförhandlingarna

Publicerad: 12 april 2013, 06:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:49

Arbetsgivarorganisationen Medieföretagen avbryter förhandlingarna mot ett gemensamt journalistavtal. ”Anmärkningsvärt och beklagligt” anser motparten Journalistförbundet.


Ämnen i artikeln:

Journalistförbundet

Enligt ett pressmeddelande vill Medieföretagen förhandla varje avtalsområde var för sig i fortsättningen av årets avtalsrörelse. Det ska dock inte påverka förhandlingarna om ett nytt bemanningsavtal.

– Det är beklagligt att Medieföretagen genom sitt besked riskerar att dra hela avtalsrörelsen i långbänk. Det är också anmärkningsvärt att Medieföretagen väljer den här vägen innan vi ens har börjat förhandla avtalslängd och lönenivå, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet, i pressmeddelandet.

Det nuvarande journalistavtalet inom dagspress, tidskrift, public service och etermedier, samt det nuvarande bemanningsavtalet, gick ut 31 mars 2013. Avtalen löper vidare tills det att parterna undertecknat nya avtal.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Journalistförbundet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.