söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hård kritik mot TV4:s tablåläggning

Publicerad: 24 augusti 2010, 06:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

På måndagskvällen var det nypremiär för TV4:s "Fångarna på fortet". Tv-krönikörerna är positiva till innehållet - men riktar stark kritik mot sändningstiden.

Ämnen i artikeln:

Fångarna på fortetTV4

MS

Martin Schori


Annars har nypremiären mest kommit att handla om sändningstiderna. TV4 firar 20 år hat valt att tablålägga programmet måndag, tisdag och onsdag två veckor i sträck, klockan 20.00. När resten av säsongen ska sändas är inte offentliggjort.

” Det är obotligt korkat av TV4 att sända "Fångarna på fortet" så sent på vardagkvällar. Det är ju barnen som vill se det”, skriver Aftonbladets Cecilia Gustavsson i en krönika i dag, tisdag.

Hon får medhåll av Dagens Nyheters krönikör Niklas Wahllöf, som konstaterar att programformatet är detsamma som tidigare.

”Förändringen var denna: inte ett enda avsnitt av ”Fångarna på fortet” sänds en fredag. Därmed inget familjemys och därmed, sannolikt, ingen succé”.

Tora Heckser, exekutiv producent på TV4, säger att hon har förståelse för kritiken.

– Vi är medvetna om att programmet inte kommer att ses av lika många som om det sändes på helgen. Det kommer helt säkert att bli färre tittare men det är beställt som ett jubileumsprogram. Vi har lyxat till det och ger tittarna något extra på vardagskvällarna och vi märker att det finns en stark längtan efter programmet, säger hon till Aftonbladet.

Cecilia Gustavsson är dock positiv till själva innehållet:

”Vissa tävlingar var nervkittlande, och programledarna var i sitt esse. I jämförelse med "Let´s Dance" var "Fångarna" direkt fängslande (ursäkta vitsen). Produktionen andades proffsighet, och miljön är spännande och vacker”, skriver hon.

”Fångarna på fortet” låg under sin storhetstid på fredagskvällarna – och drog uppemot 3 miljoner tittare. Nu är det istället ”Idol” och ”Dansfeber” som ska dra massorna till TV4 på fredagar.

Tittarsiffrorna var i skrivandets stund inte klara.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev