Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Här kallar SVT-ankaret flyktingar "kebabtekniker"

Publicerad: 4 juni 2015, 05:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Under onsdagskvällen fick tittarna se nyhetsankaret Fredrik Ahl sjunga opera, imitera dialekter och håna flyktingar i direktsändning.


Gårdagskvällens sändning av SVT Sörmands lokala nyheter fick en oväntad vändning. Programledaren Fredrik Ahl var inte medveten om att sändningen hade startat, så tittarna fick bland annat se honom sjunga opera, imitera dialekter och leta vaxproppar i hörsnäckan.

Inför inslaget om att många högutbildade flyktingar kommer till Sverige sa Fredrik Ahl:

– Människor som flyr till Sverige har aldrig varit så välutbildade som nu enligt den granskning som Sveriges Television har gjort. De som kommer är ofta färdigutbildade ingenjörer, läkare och kebabtekniker.

När Expressen, som först rapporterade om sändningen, når Fredrik Ahl är han inte medveten om att sändningen har sänts i tv-nätet. Han är däremot ångerfull för uttalandet han gjorde om flyktingarna.

– Jag vet att jag ofta skojar inför en tv-sändning. För att jag ska komma igång lite. Jag är en teaterapa från början och jag har en skämtsam jargong, säger Fredrik Ahl till Expressen och fortsätter:

– Om någon har tagit illa upp ber jag om ursäkt rakt av. Man ska välja sina ord. Hade jag vetat att det skulle gå ut hade jag inte sagt så.

Enligt Expressen vet SVT Sörmland fortfarande inte hur det kunde gå så fel med det livesända klippet. Enligt Hans Zetterberg, ansvarig utgivare på SVT Sörmland, har klippet bara gått ut till ett fåtal tittare men han säger att det Fredrik Ahl säger är plumpt och att kanalen har pratat med honom.

Filmen är inspelad av Marcus Hagsten som såg klippet.

Se filmen här:

<script async defer src="//content.youplay.se/players/single/46/109/39424.js"></script>

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev