Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Här eldar Aschberg upp en bil

Publicerad: 26 Februari 2009, 09:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

En rasande, skrikande Robert Aschberg slår sönder en brevlåda och tänder eld på en bil. Inspelningsteamet försöker stoppa honom - förgäves. <b>Se filmen på Dagensmedia.se.</b>


Dramaturgin påminner om en klassisk scen ur Coen-brödernas kultfilm "The Big Lebowski".

Max Lagerbäck, presschef på MTG TV, vill helst inte berätta var klippet med en skogstokig Robert Aschberg kommer ifrån.

- Men man kan säga att den här scenen kommer från en inspelning som är en kombination av "Jag vet var du gjorde förra lördagen", som börjar om två lördagar, och Grannfejden, säger Max Lagerbäck, presschef på MTG TV.

- Det finns vissa element i "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" som innehåller hypnos och att sätta folk i trans. Det här skulle kunna vara ett bevis för vad som kan hända, fortsätter han.

I "Jag vet vad du gjorde förra lördagen" får de tävlande tillbringa en hel dag i trans, efter att de har försatts i hypnos. Ett kamerateam följer deltagaren under hela hypnosdagen, som sedan raderas ut ur delatagrens minne. Sedan får personen gissa sig till hur han eller hon agerade i olika situationer.

Anders Knave, programdirektör på MTG TV, har tidigare berättat om programmet för Dagensmedia.se:

- Jag har förstått att ditt sätt att vara inte förändras när du är under hypnos, utan dina egenskaper förstärks bara. Så det här handlar mycket om hur väl du känner dig själv. Det är en klassisk "set up" som sticker ut i och med transen.

Formatet har utvecklats av Eyeworks.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.