Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Här är TV4:s nya programsatsning

Publicerad: 25 september 2018, 12:03
Uppdaterad: 25 september 2018, 13:11

Viveka Hansson är programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

TV4 gör satsning på journalistik med nya programmet "Efter fem".

Ämnen i artikeln:

TV4Nyhetsmorgon

AT


Efter nyår går startskottet för TV4:s nya satsning "Efter fem", som blir ett direktsänt program med en programledare och aktuella ämnen och gäster som kommer gå mellan klockan 17.00 och 19.00 på vardagskvällarna.

Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle, säger till Dagens Media att "Efter fem" blir ett sätt för TV4 att knyta ihop nyhetsdygnet.

– Våra egenproducerade nyhets- och samhällsprogram går väldigt starkt just nu. Det är väldigt kul för svenska tv-makare att det har blivit mer lönsamt för kanalerna att satsa på egen journalistik och göra egna program snarare än att köpa in utländska format och lägga den här tiden på dagen, säger hon.

"Efter fem" ska rikta sig till en bred publik över alla plattformar.

Eftersom många är i rörelse under de timmar då programmet kommer sändas, ska det vara enkelt att byta mellan mobil skärm och tv, och även kanske bara lyssna emellanåt. Det tror Viveka Hansson är avgörande för att formatet ska blir framgångsrikt.

– Utmaningen med just den här tiden på dygnet är att människor ofta förflyttar sig och pysslar med olika saker, såsom att åka tunnelbana, hämta barn eller laga mat, och vi vill med "Efter fem" verkligen fånga alla, och inte bara den publik som sitter stilla och har tid att titta på en stor tv-skärm. Vi vill också finnas där för dem som befinner sig i rörelse, säger Viveka Hansson.

Vilka har ni inspirerats av?

– Vi har absolut "Nyhetsmorgon" som inspirationskälla, men har även tittat på andra format såsom "Today" i USA som nyligen gjort ett omtag. Vi har även inspirerats av P4 Extra som vi tycker har ett bra tilltal. Så det finns inget program idag som "Efter fem" ska likna, utan vi har tittat på flera inspirationskällor.

När kommer ni avslöja vilja som kommer varva programledarskapet?

– Vi sitter i lite olika samtal just nu, så det kan jag ännu inte svara på.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev