söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Här är TV4:s hösttablå

Publicerad: 25 augusti 2010, 11:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

Östermalmsladies, spektakulära dansnummer och enorma viktras - och så klart ”Idol 2010”. TV4 presenterade i dag sin dyraste hösttablå någonsin.

Ämnen i artikeln:

Biggest loserRobinsonBonde söker fruTV4 PlusFångarna på fortetTV4David HelleniusKattis AhlströmDansfeber

SA

Synnöve Almer


Hugade tv-annonsörer har haft svårt att köpa sig en plats i tv-kanalernas reklambrejk det här året. I våras beslutade sig därför TV4 för att krydda höstens programutbud ytterligare med bland annat ”Fångarna på fortet”.

– Vi har skjutit till extra pengar i programbudgeten för att kicka igång tittandet. Vi satsar hårt, säger Peter Lindström, tablådirektör på TV4.

Årets och höstens programbudget är större än i fjol, vilket borde innebära den största någonsin eftersom budgeten för 2009 var rekordstor.

Peter Lindström tror framför allt att nya realityserien ”Biggest Loser Sverige” – om 14 människor som kämpar mot sin övervikt – kommer att locka rejält med tittare.

– Det jag har sett hittills har varit väldigt bra och ger en skön känsla.

Andra höstpremiärer i TV4, som Dagens Media redan rapporterat om, är Hellenius nya pratshow ”Hellenius hörna”, ”Felix stör en ingenjör” och ”Dansfeber”. I programmet tävlar kändisar genom att göra sin version av klassiska dansnummer.

– Jag har ett spänt förhållande till dans, säger programledaren Kattis Ahlström.

I nya programmet ”Sveriges mästerkock” tävlar vanliga svenskar om att laga bästa maten. Den bedöms av den tuffa juryn Marcus Aujalay, Per Morberg och Leif Mannerström, som till slut korar en vinnare.

Flera av TV4:s välkända storproduktioner får en ny säsong. Programledaren Peter Jihde möter nya blivande stjärnor i "Idol 2010" och ”Robinson” får en uppföljning.

– Det är mer fysiskt krävande än andra år med riktigt hårda tävlingar och ingen mat, men den här gången lyckas de bättre med att hitta mat, så det blir inte svält-tv, säger programledaren Paolo Roberto.

Svältäventyret på Filippinerna ska sändas på torsdagar kl 20, följt av ”Hellenius hörna” - ett nytt drag i TV4:s något förändrade tablåläggning som bland annat går ut på att smygstarta helgen.

Linda Lindorff, tidigare Isacsson, gör en ny omgång av ”Bonde söker fru” och Carina Berg fortsätter att flytta in. Den här gången besöker hon Gunde Svan, Anja Pärson, Dogge och Arja Saijonmaa.

TV4 Plus, som försöker att tydliggöra sig gentemot sin målgrupp kvinnor 25-59 år, presenterade flera egenproduktioner för hösten. ”Ladies på Östermalm” följer tre överklassdamer under vardag och fest.

– Vi bjuder på ett kvinnligt program för det är var TV4 Plus står för, säger Grete Qviberg, en av deltagarna.

Realityserien ”Dansbandsbrudar” visar livet på och bakom scenen för fem dansbandssångerskor. Leila Lindholm gör nya programmet ”Leilas homedelivery” där hon lagar mat hos välkända svenskar. Lulu Carter gör nya programmet ”Sälj och släng” och det blir blåljusreality med serien ”112 - på liv och död”.

Succéboken ”Svensk maffia” blir en dokumentärserie på TV4 som sänds först i vår, men presenterades nu. Den följer personer i och omkring Sveriges undre värld.

– Många i den här världen har ett behov av att berätta sin historia, säger Lasse Wierup, journalist och en av bokens författare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev