Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Rörligt

Här är tittarsiffrorna för "Talang"

Foto: Eric Josjö/TV4

11-åringen Eva sjöng juryn till tårar – så många såg säsongspremiären av "Talang" 2019.


Publicerad 2019-01-14 12:33

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Säsongspremiären av TV4:s fredagsunderhållning "Talang" lockade en publik på 855 000 tittare. Ratingen landade på 8,5 procent och tittartidsandelen på 24,8 procent i huvudmålgruppen 15-64 år. 

Förra året hade säsongsstarten en tittarsiffra på 805 000, medan ratingen och tittartidsandelen i huvudmålgruppen landade på 8,2 respektive 23,9 procent. 

Enligt MMS siffror var TV4 också det tv-hus som lyckades locka flest yngre tittare i åldrarna 3-14 år och 3-24 år. 

– Det blev en riktig raketstart för "Talang" som vann slaget om de yngre tittarna och vi är såklart ohyggligt glada. Att i en tid när linjär-tv dalar, öka både linjärt och digitalt är ett riktigt styrkebesked och det visar att "Talang" är programmet som har något som lockar alla, säger Lotta Edvardsson, exekutiv producent för "Talang", i ett pressmeddelande. 

Ett klipp där 11-åriga Eva Jumatate uppträder med låten "Never enough" seglade snabbt upp som etta på Youtubes lista över populära klipp. I skrivande stund har klippet nått en halv miljon visningar. 

– Vi växer så att det knakar på våra sociala plattformar och vi märker på det höga engagemanget på bland annat vår Youtube-kanal att "Talang" är top of mind hos våra yngre tittare. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.