Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Här är tittarsiffrorna för "Sofias änglar"

Igår var det säsongspremiär för den tolfte säsongen av "Sofias änglar". "Rating och tittartidsandel i 15-44 år är något lägre", säger Daniel Lagerqvist, pr- och kommunikationschef på Discovery.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Publicerad: 17 Januari 2019, 09:56

Ämnen i artikeln:

DiscoveryKanal 5MMS

Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Kanal 5:s premiärvecka rullar vidare. I tisdags var det säsongsstart för både "Ullared" och "Superstars" – igår onsdag var det istället säsongspremiär för "Sofias änglar". 

Programmet som är inne på sin tolfte säsong visades klockan 21.00 och lockade en publik på 312 000, enligt preliminära siffror från MMS. 

Ratingen i huvudmålgruppen 15-44 år landade på 1,4 procent och tittartidsandelen på 7,9 procent. 

Årets tittarsiffra i tusental är något högre jämfört med föregående säsong då programmet istället lockade 270 000 tittare. 

Men när det kommer till rating och tittartidsandel i huvudmålgruppen 15-44 år är siffrorna från förra säsongen högre än årets. 

Under hösten 2018 landade ratingen på 1,8 procent och andelen på 11,1 procent. 

Daniel Lagerqvist, pr- och kommunikationschef på Discovery, konstaterar att programmet främst lockar en äldre målgrupp än 15-44 år. 

– Vi ser betydligt högre tusentalssiffror än i höstas vilket är glädjande. Rating och tittartidsandel i 15-44 år är något lägre vilket bland annat kan bero på att "Sofias änglar" är ett format som främst lockar en lite äldre målgrupp. I gruppen kvinnor 30-64 år ligger vi exempelvis på en tittartidsandel på 14,1 procent, säger han. 

Ämnen i artikeln:

DiscoveryKanal 5MMS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.