Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Här är tittarsiffrorna för "Sofias änglar"

Publicerad: 17 januari 2019, 09:56

Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Igår var det säsongspremiär för den tolfte säsongen av "Sofias änglar". "Rating och tittartidsandel i 15-44 år är något lägre", säger Daniel Lagerqvist, pr- och kommunikationschef på Discovery.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5MMSDiscovery

Kanal 5:s premiärvecka rullar vidare. I tisdags var det säsongsstart för både "Ullared" och "Superstars" – igår onsdag var det istället säsongspremiär för "Sofias änglar". 

Programmet som är inne på sin tolfte säsong visades klockan 21.00 och lockade en publik på 312 000, enligt preliminära siffror från MMS. 

Ratingen i huvudmålgruppen 15-44 år landade på 1,4 procent och tittartidsandelen på 7,9 procent. 

Årets tittarsiffra i tusental är något högre jämfört med föregående säsong då programmet istället lockade 270 000 tittare. 

Men när det kommer till rating och tittartidsandel i huvudmålgruppen 15-44 år är siffrorna från förra säsongen högre än årets. 

Under hösten 2018 landade ratingen på 1,8 procent och andelen på 11,1 procent. 

Daniel Lagerqvist, pr- och kommunikationschef på Discovery, konstaterar att programmet främst lockar en äldre målgrupp än 15-44 år. 

– Vi ser betydligt högre tusentalssiffror än i höstas vilket är glädjande. Rating och tittartidsandel i 15-44 år är något lägre vilket bland annat kan bero på att "Sofias änglar" är ett format som främst lockar en lite äldre målgrupp. I gruppen kvinnor 30-64 år ligger vi exempelvis på en tittartidsandel på 14,1 procent, säger han. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5MMSDiscovery

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev