Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Här är siffrorna för säsongspremiären av Wahlgrens värld

Publicerad: 17 januari 2020, 10:05

I går kväll hade Wahlgrens värld premiär i Kanal 5. Över 250.000 tittare följde Pernilla Wahlgren och Bianca Ingresso linjärt.

Foto: Linus Hallsénius/Kanal 5 och Dplay

En kvarts miljon satt i går hemma i tv-sofforna och tittade på vårens säsongstart av Wahlgrens värld.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Dplay

Klockan 21 på torsdagskvällen var det säsongspremiär för Wahlgrens värld i Kanal 5 och Dplay. Linjärt följde 254.000 tittare programmet, enligt preliminära siffror från MMS. Siffran kan jämföras med de 318.000 personer som såg säsongspremiären i januari i fjol. 

Sedan årsskiftet kommunicerar Discovery olika målgrupper för olika format när det gäller rating och digital mätning. För Wahlgrens värld är målgruppen kvinnor 25–34 och där låg ratingen för gårdagens program på 4,5 procent och tittarandelen på 42,9, enligt siffror från Discovery.

– Sveriges mest älskade kändisfamilj fortsätter att leverera säsong efter säsong och det är vi så klart glada för. Extra kul är att Wahlgrens värld har en så tydlig tittning både digitalt och linjärt, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör Discovery Networks Sweden.

Med start den 1 januari använder sig Discovery också av spannet 15–64 år och inte 15–44 år när tv-huset mäter mot konkurrenter samt över tid. Där såg tittandet ut som följer i går: totalt 191.000 såg programmet som hade en rating på 3,0 och en tittarandel på 13,9.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Dplay

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev