Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Här är MTG:s tv-höst

Publicerad: 11 Juni 2010, 08:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

Lyxhustrur, atleter, gamla godingar och Alex Schulman gånger två när MTG TV presenterar höstens tv-tablå för branschen med fokus på egenproduktioner.


Ämnen i artikeln:

Svenska HollywoodfruarAnna AnkaAlex SchulmanParadise HotelTV3

Alex Schulman har fått dubbelt förtroende av MTG i höst som programledare för ”Paradise Hotel” i TV6 och den nya egenproduktionen ”Veckans kanin” i TV3. Det blir även en rejäl dos lyxhustrur i höstens TV3-tablå. ”Svenska Hollywoodfruar” med Maria Montazami i spetsen får förnyat förtroende och kompletteras med gäng lika flärdfulla fruar på östkusten i ”Svenska New Yorkfruar”.

Dessutom får den kontroversiella citatmaskinen Anna Anka leda nya programmet ”I form med Anna Anka” där hon ska coacha tio överviktiga svenskar på plats i Hollywood.

TV3:s ”Superstars” får en ny säsong, liksom trotjänarna ”Ensam mamma söker”, ”Efterlyst” och ”Grannfejden”. ”Lyxfällan” kommer tillbaka, men med nya programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg.

– Jag skulle säga att det här är den bästa hösten någonsin, säger Irene Lindblad, tf programdirektör för MTG TV:s kanaler.

”Välkommen hem” är ett nytt program i moderkanalen som belönar uppoffrande människor med förfallna hem med en välförtjänt renovering. I den samproducerade realityserien ”Barskolan på Kos” får vi följa nio svenskar och nio norrmän skolas till bartenders.

TV6 får en ny omgång av Erik & Mackan. Den här gången följer de med på racing-äventyret Gumball 3000. Under sju dygn åker duon nära 500 mil i sportbil och festar med förmögna stjärnor och playboys.

TV8 visar egenproduktionen ”Gran Turismo”. Programledaren Gunnar Dackevall presenterar undangömda pärlor i England, Italien och Sverige. Det blir en del meckartips och tittarna får följa Mikael Persprandt på tävling i nya GT-serien. Peder Lamm leder ”Slottliv”, som just berättar om livet i några av Sveriges slott. I serien ”Skärgårdsdröm” hjälper skådespelaren och programledaren Madeleine Elfstrand folk att hitta sitt drömboende i Sveriges skärgårdar.

MTG:s nya ”fri-tv-kanal” TV10 får ta hand om alla sportsändningar som tidigare gått i TV6 och TV8 bland annat en del matcher från Champions League och NHL samt Hockey-VM och Formel 1-race. Från Viasat-kanalerna hämtar man ATP-tennis, svensk  och europeisk basket, boxning, National Football League och K-1.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.