Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Här är MTG:s nya originalserie

Publicerad: 5 April 2018, 06:43
Uppdaterad: 5 April 2018, 07:16

Foto: Janne Naess

MTG dammar av danska kriminalserien "Den som dräper" och gör en ny version med premiär 2019.


Ämnen i artikeln:

MTGViaplay

Tv-husen producerar originalserier på rullande band för att hävda sig och konkurrera mot varandra och inte minst gentemot stora streamingaktörer som Netflix.

MTG:s nya originalserie är ett psykologiskt kriminaldrama med namnet "Den som dräper".

Serien produceras av danska produktionsbolaget Miso Film och har premiär på Viaplay och på TV3 i Danmark, Norge och Sverige under början av 2019.

Serien har redan visats i Danmark och lockade, enligt MTG, över 1 miljon tittare per avsnitt när den sändes på TV2 under 2011. Nu görs alltså en ny version av serien.

– Ett helt land trollbands av första säsongen av det här fantastiska formatet. Med den nya versionen av "Den som dräper" blir det ännu mer nervkittlande upplevelser där vi fortsätter utveckla Viaplays position som Nordens ledande streamingtjänst, säger Jakob Mejlhede, MTG EVP och chef för utveckling och inköp av program i ett pressmeddelande.

"En detektiv och en kriminolog står inför en rad chockerande mord i Danmark. De måste lista ut inte vem som gjort det, utan varför – ett uppdrag som tar de båda på en färd i det mänskliga psykets mörkaste vrår", lyder beskrivningen av serien.

MTG har sedan tidigare sjösatt originalserier som "Hassel" och "Alex" och "Swedish dicks".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGViaplay

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.