Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Här är MTG:s nya ledning

Publicerad: 24 Augusti 2015, 12:06
Uppdaterad: 27 Maj 2016, 07:43

MTG samlar fyra affärsområden under bolaget MTG Sverige. En rad nya chefer utses.


Ämnen i artikeln:

MTG

I maj i år gjorde MTG förändringar på koncernnivå då bland annat Anders Jensen utsågs till vd för MTG Sverige.

Nu görs ytterligare förändringar inom det svenska bolaget.

Fyra affärsområden samlas under MTG Sverige; MTG Sweden Pay-TV (Viasat), MTG Sweden Free-TV (TV3, TV6, TV8, TV10 och Viacomkanalerna MTV och Comedy Central), MTG Sweden Play (TV3 Play, TV6 Play, TV8 Play, TV10 Play, Juicy Play) och MTG Sweden Radio (Rix FM, Bandit Rock, Lugna Favoriter, ILikeRadio).

– Det är första gången vi samlar de fyra plattformarna i ett enda företag. Det gör oss betydligt bättre rustade att möta konkurrensen men det innebär också att vi kan få ut mer av våra investeringar. Jag ser fram emot att göra den resan tillsammans med en mycket stark ledningsgrupp, säger Anders Jensen i ett pressmeddelande.

Communications och Program, som ska stödja de fyra affärsområdena, ingår även i MTG Sverige, liksom staberna Finance, HR och Operations.

Dessutom görs förändringar i den svenska ledningsgruppen. Filippa Kindblom utses till operativ chef, Johan Johansson blir CFO, Sara Lerdell blir HR-direktör, Mats Nyman utses till affärsområdeschef för fri-TV och Sahar Nikmanesh blir affärsområdeschef för betal-TV, medan Suzanne Mathson utses till kommunikationsdirektör för MTG Sverige.

Thomas Falkenberg är tillfälligt affärsområdeschef för Play – rekryteringen av en permanent chef är inledd.

Karin Stjärne blir programdirektör och Christer Modig blir affärsområdeschef för Radio.

Tidigare idag aviserade MTG ett sparpaket för hela koncernen där bland annat 300 tjänster planeras att försvinna.

LÄS ÄVEN:

300 kan få lämna MTG

Ska bli en digital underhållare

Anders Jensen blir vd för MTG Sverige

MTG Sveriges ledningsgrupp

Anders Jensen, EVP MTG och VD MTG Sverige

Anders utsågs till Executive Vice President (EVP) för MTG och VD för MTG Sverige i maj 2015, efter att ha haft rollerna som EVP för MTGs skandinaviska fri-TV och radioverksamheter och VD för MTG TV Sverige sedan i augusti 2014. Anders har tidigare haft flera seniora positioner på några av Europas ledande telekommunikations-, retail- och konsumentföretag. Bland annat har han varit Senior Executive Vice President för TDC Group, VD för Telenor i Ungern, VD för Grameenphone i Bangladesh och som Chief Marketing Officer för Vodafone/Telenor i Sverige.

 

Filippa Kindblom, Operativ chef, MTG Sverige

Filippa har arbetat på MTG sedan i juni 2014 då hon började som Head of Business Strategy för Fri-TV och Radio i Skandinavien. Innan hon kom till MTG arbetade hon i London och New York, bland annat på Daily Mail and General Trust som äger nyhetssiten Mail Online och på Boston Consulting Group.

 

Johan Johansson, CFO, MTG Sverige

Johan har arbetat på MTG sedan 2006 då han började som trainee. Sedan dess har han haft flera roller inom ekonomifunktionen, både operationellt med tv och radio men under många år också ur ett centralt MTG-perspektiv med allt från kvartalsrapporter och analys till affärsutveckling och strategiarbete.

 

Sara Lerdell, HR-direktör, MTG Sverige

Sara har närmare 20 års erfarenhet av HR från en rad olika företag, bland annat TV4, Scandic Hotels, Canal Digital, Clear Channel och Klarna. Sara började på MTG i november 2013 och kommer nu senast från rollen som HR Director Pay TV Nordic and Free TV & Radio Scandinavia.

 

Mats Nyman, Affärsområdeschef fri-TV

Mats har arbetat på MTG sedan 1996, då han började som säljtrainee i MTG-bolaget Airtime. Sedan dess har Mats haft en rad olika säljroller inom koncernen, senast var han försäljningsdirektör i MTG TV.

 

Sahar Nikmanesh, Affärsområdeschef Betal-TV

Sahar har arbetat inom MTG och Viasat sedan 2007, bland annat som försäljningsdirektör och CRM-chef. 

 

Thomas Falkenberg, tf Affärsområdeschef Play

Thomas har arbetat på MTG sedan 2009 och har tidigare erfarenhet från bland annat Canal Plus och SBS. Thomas är tillförordnad chef. Rekryteringen av en permanent chef är inledd.

 

Christer Modig, Affärsområdeschef Radio

Christer har arbetat på MTG sedan 1993 då han var med och grundade Rix FM, och har bland annat varit global programchef och strategisk rådgivare på koncernnivå.

 

Karin Stjärne, Programdirektör MTG Sverige

Karin har arbetat inom TV i 20 år. I januari 2014 kom hon till MTG TV som programchef från den dåvarande positionen som vd för Nordisk film. I sin roll ansvarar Karin för allt innehåll som sänds i de svenska tv-kanalerna.

 

Suzanne Mathson, Kommunikationsdirektör MTG Sverige

Suzanne började som kommunikationsdirektör på MTG TV i mars 2015, då hon värvades från rollen som partnerchef på Hyper Island. Suzanne har arbetat med varumärken och kommunikation sedan 1999 och har en omfattande svensk och internationell erfarenhet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.