Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Här är Bonniers jättetjänst

Publicerad: 25 mars 2015, 15:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

TV4-Gruppen och C More lanserar den nya gemensamma streaming-tjänsten under namnet "C More".


Dagens Media har tidigare berättat om Bonniers planer på att lansera en jättetjänst för koncernens tv- och film-rättigheter. Enligt uppgift till Dagens Media ska tjänsten lanseras under det första halvåret 2015.

Nu meddelar de båda Bonnierföretagen TV4-Gruppen och C More gemensamt att utvecklingen är i full gång och att tjänsten ska lanseras senare under året. Namnet blir kort och gott "C More".

I och med lanseringen av den nya tjänsten går C More från att vara ett linjärt broadcastingbolag till ett "digital first-bolag".

– Vi står nu inför OTT-marknadens tredje våg, med en kraftig ökning av abonnemang, tjänster och erbjudanden. Med den nya svod-tjänsten, som även framöver kommer ha fokus på film, serier, barnprogram och sport, ska C More ta en ansenlig bit av den tillväxten, säger C Mores vd Manfred Aronsson, i ett pressmeddelande.

Alla C Mores befintliga vod-tjänster (video on demand), Filmnet, C Sports och C More Play samt delar av TV4 Play Premium, flyttar till den nya samlade svod-tjänsten (subscription video on demand).

Cecilia Beck-Friis är vice vd för TV4-Gruppen.

– Det här är en viktig del i vår digitala transformation, vi måste erbjuda våra användare en enklare och mer sömlös upplevelse, säger hon i ett pressmedelande.

Casten Almqvist, vd för TV4-gruppen flaggar för fler nya tjänster.

– Nu kraftsamlar TV4-Gruppen och C More kring erbjudande och tjänster. Den gemensamma nämnaren i det nya ekosystem vi bygger är att vi ännu tydligare sätter användaren i fokus. Först ut är den nya svod-tjänsten som vi väljer att lansera under namnet C More, och ett flertal nya tjänster och samarbeten är på gång framöver, säger Casten Almqvist i pressmeddelandet.

Magnus Törnblom, ansvarig för företagskommunikation på TV4-gruppen, vill inte avslöja några detaljer om när tjänsten lanseras, förutom att det ska ske "under året".

Den gemensamma tjänsten markerar även starten för ett mer omfattande samarbete mellan TV4-gruppen och C More. Det handlar bland annat om distribution, inköp, drama och sport, samt produkt- och teknikutvecklingsprocesser.

C Mores vd Manfred Aronsson blir nu adjungerad (tillfällig medlem) i TV4-Gruppens ledningsgrupp. Robert Kviby, Sverigechef på C More, blir tillförordnad chef för svod-tjänsten.

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.