måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Här är årets roligaste reklam

Publicerad: 4 januari 2016, 10:35

Ica, Beijer Bygg och Flygresor.se toppar listan över årets roligaste reklamfilmer, enligt Reklamkraft.

Ämnen i artikeln:

Ica-Stig

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Branschorganisationen Reklamkraft har, med hjälp av undersökningsföretaget Yougov, frågat totalt 1014 svenskar vilka reklamfilmer de har skrattat åt mest under 2015.

Toppar listan gör Icas klassiska reklamsåpa med Stig, Sebastian, Cindy och Jerry i huvudrollen. Hela 26 procent av de tillfrågade uppgav att Icas och Kings reklamfilmer, som funnits med sedan 2001, var den roligaste under 2015.

– Humor är kanske det starkaste verktyget för att nå ut med en reklamfilm. Vem glömmer till exempel Ipren-mannen? Att Icas filmer både är de roligaste och de långvarigaste på svensk tv är slående. Vi gillar karaktärer vi känner igen, säger Robert Svensson, projektledare för Reklamkraft, i ett pressmeddelande.

På andra plats återfinns Beijer Byggs kampanj ”Stabilt sedan 1915” med sumobrottare i huvudrollen. Därefter följer reklamen med kattungar från Flygresor.se och Comviq:s och Forsman & Bodenfors reklamsåpa med Karim och Christer. Nummer fem på topplistan är Comhems reklamfilm med karaktärerna Judit & Judit, skapad av reklambyrån King.

Reklamkraft har också ställt frågan ”Om du kunde välja, var ser du helst reklamfilm?” i undersökningen. Svaret var tv eller bio. Yngre föredrar att se reklam på tv visar undersökningen och endast 6 procent av de tillfrågade föredrar att se reklam på Youtube. Endast 1 procent vill se reklam på Instagram.

Här är reklamen svenskarna skrattat mest åt 2015:

1. ICA (ICA-såpan)

2. Beijer (”Stabilt sedan 1915”)

3. Flygresor.se (Kattungar)

4. Comviq (Karim och Christer)

5. Comhem (Judit och Judit)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev