lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Här är årets Riavinnare

Publicerad: 18 juni 2021, 08:18

Bild 1/2  Meter vinner i non scripted för ”Fyraåringarna på äldreboendet”.

I år delas två priser ut under Riagalans flagg. Här är vinnarna av Årets program och Årets programidé.

Ämnen i artikeln:

RiagalanFilm- och tv-producenterna

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Förra året delades totalt 14 priser ut under den digitala Riagalan. I år har utmärkelsen alltså bantats till två priser och delas ut i kategorierna Årets produktion non scripted och Årets produktion scripted.

Under ledning av juryordförande Karin Hellström har en branschjury bestående av Fatima Varhos, Björn Persson, Renée Axö, Jonas Linnander Manfred och Mikael Wallén, valt ut årets bästa produktioner utifrån de inskickade bidragen.

– Det känns viktigt att få ära två värdiga vinnare och även under dessa tider hålla kontinuiteten av ett minst lika viktigt och värdigt pris – så grattis till vinnarna och ett stort tack till jury och samtliga nominerade bidrag, säger Karin Hellström i ett pressmeddelande.

Riagalan arrangeras av branschorganisationen Film- och tv-producenterna.

Här är vinnarna 

ÅRETS PRODUKTION NON SCRIPTED – Fyraåringarna på äldreboendet av Meter  

Motivering: ”Teamet har med genuint engagemang lyckats kombinera aktuella samhällsfrågor med god underhållning. Genom att sammanföra två sällan förekommande grupper i tv-tablåerna – barn och åldringar – skapades ett unikt tv-projekt som visar på ett angeläget samhällsproblem och samtidigt pekar på lösningar, som skapade engagemang såväl som feel-good.”

 

ÅRETS PRODUKTION SCRIPTED – Kalifat av Filmlance

Motivering: ”I en svårnavigerad produktion om ett svårnavigerat ämne har detta team utfört en laginsats som bidragit till ett resultat utöver det vanliga. Genom att alla inblandade följt en tydlig kompass och vision om autencitet har de under inspelningar på två olika kontinenter levererat en nagelbitare som är aktuell, som berör och som väcker debatt.”

LÄS ÄVEN: De tog hem priserna under Riagalan 2020 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev