Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Här är alla vinnare i Riagalan

Publicerad: 15 Juni 2017, 11:31
Uppdaterad: 15 Juni 2017, 11:43

Bild 1/5  Pernilla Wahlgren och Bianca Wahlgren Ingrosso tog hem pris för Årets profil.

Pernilla Wahlgren och Bianca Wahlgren Ingrosso bland vinnarna när Riagalan prisade Sveriges starkaste tv-insatser.


Ämnen i artikeln:

RiagalanPernilla Wahlgren

Igårkväll onsdag ägde Film- och tv-producenternas Riagalan rum på Cirkus i Stockholm. Tävlingen uppmärksammar och premierar Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv-produktion.

Bland vinnarna finns Karin af Klintberg som tack vare "Historieätarna" utnämndes till Årets berättare, och Pernilla Wahlgren och Bianca Wahlgren Ingrosso som för "Wahlgrens världs" tog hem kategorin Årets profil.

Årets programidé blev "Bonusfamiljen" som produktionsbolaget FLX ligger bakom, medan "Tjejer som oss" av Meter Television vann kategorin "Årets programidé online".

Galan leddes av Calle Schulman och Pontus Gårdinger.

Alla vinnare i Ria-galan 2017:

Årets castare:

Linn Westlund – Renées brygga och Let´s Dance

Motivering:

"Hon har en fantastisk övertalningsförmåga, hon är outtröttlig och med mycket hjärta & hjärna fyller hon våra TV rutor med spännande namn.Vad vore Let´s Dance, Renées Brygga, Svenska Hjältar-galan med mycket mera utan denna norrländska virvelvind".

Årets fotograf:

Jonatan Gammel – Så mycket bättre

Motivering:

"Priset för årets fotograf går till en person som med värme, styrka, action och sensualism skapar magi i varenda bild! En person som fotar både med öga och öra och som får allt att se snyggt ut! En av branschens mest eftertraktade fotografer oavsett genre!"

Årets visuella effekt:

Robin Hofwander – Eurovision Song ContestFredrik Jönsson – Eurovision Song ContestSven Stojanovic – Eurovision Song Contest

Motivering:

"Att skapa ett visuellt uttryck som i samklang med innehållet berör, sticker ut och trollbinder sin publik kräver stor yrkesskicklighet. Att lyckas göra det i en av världens största TV-produktioner, som sågs av över 200 miljoner tittare är inget annat än enastående. En insats som cementerat bilden av Sverige som en stormakt inom internationell tv-produktion".

Årets berättare:

Karin af Klintberg – Historieätarna

Motivering:

"Årets berättare är alltid ytterst delaktig i alla delar av en produktion. Hen har med stor framgång alltid gått sin egen unika väg både i formspråk, innehåll & berättande. För att ha gjort ett unikt avtryck i tv-sverige och gång på gång bevisat att skratt är den rätta vägen till både kunskap och lysande underhållning".

Årets profil:

Pernilla Wahlgren och Bianca Wahlgren Ingrosso – Wahlgrens värld 

Motivering:

"Vår nyfikenhet har inte stillats! Tvärtom vill vi nu bara ha ännu mer av deras skratt, tårar, värme, bråk, humor, pms, tankevurpor och pinsamma situationer. För att så naket, oförställt och generöst ha bjudit in oss till sina kaoshörn".

Årets redigerare:

Susan Billengren – Mandelmanns gård

Motivering:

"Med en fingertoppskänsla som är få förunnad var hon tongivande i klippningen av årets tittarsuccé Mandelmanns gård. Från dramatiska stunder bland djuren lotsas tittaren varsamt över till glädjen i en hemgjord flädersaft. Allt berättat med samma varma känsla och självklarhet".

Årets producent:

Fia Fång – Upp till bevis och Familjen Rysberg

Motivering:

"Årets producent besitter en unik yrkesmässighet och förmåga att alltid leverera i toppklass oavsett genre. En omvittnad känsla för innehåll kombineras med ett inspirerande och tydligt ledarskap som ger luft under vingarna till allt från familjesitcoms till stora helgunderhållningar. Humorn och yrkesskickligheten avspeglas både i hennes person och i hennes produktioner".

Årets organisatör:

Josefin Bergqvist – Trettio liv i veckan och Eurovision Song Contest

Motivering:

"För att med trygghet, ambition och en unik kombination av järnhand och fingertoppskänsla kunna axla allt från det känsliga dokumentära till det absolut största – och förmågan att vara innehållstyrd i det arbetet. Med årets två extremer – viktiga och nära berättade ”Trettio liv i veckan” – och over-the-top-alla-kategorier ”Eurovision Song Contest” visar denna donna att mångsidighet och lyhördhet faktiskt syns ut i rutan".

Årets ljud:

Jonas Träskelin – Så mycket bättre

Motivering:

"Denna extremt erfarna och mångfacetterade ljudguru ser aldrig problem utan bara möjligheter och hans gedigna kunskapspalett innefattar allt ifrån stora livesändningar till tävlingsprogram och dokusåpor. Med en unik strävan efter ständig precision lämnar han ingen missnöjd, och vi hoppas att han fortsätter förgylla våra öron i många många år framöver". 

Årets programidé:

Bonusfamiljen av FLX

Motivering:

"För att vara både nyskapande och träffsäker inom en genre där både konkurrensen och förväntningarna är stora lyckades detta program göra stora avtryck hos tv publiken genom att skickligt balansera mellan rörande och roligt".

Årets programidé online:

Tjejer som oss av Meter Television

Motivering:

"I en serie rappa, eleganta avsnitt, perfekta för playformatet lyfts fem unika berättelser fram. Respekt! Säger juryn. För Formen, närheten, humorn och berättandet och inte minst för Tjejerna".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

RiagalanPernilla Wahlgren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.