Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hans Engholm: "Vi ser en vändning"

Publicerad: 2 Augusti 2012, 11:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

ITV Studios Nordic ökade sitt rörelseresultat ordentligt under 2011. Företagets vd Hans Engholm ser ljust på företagets framtid.


Ämnen i artikeln:

ITV Studios

– Det har varit ett par tuffa år och vi ser en vändning. Vi har fått beställningar på över 140 episoder av olika program till hösten. Dessutom har vi ju gjort ett nyförvärv i Mediacircus. Vi ser ljust på framtiden, säger Hans Engholm till dagensmedia.se.

ITV Studios Nordic, som under förra året bytte namn från Silverback, hade röda siffror i bokslutet både 2008 och 2009. Detta vände 2010 när bolaget gjorde ett rörelseresultat på 1,6 miljoner kronor. 2011 ökade resultatet med hela 60 procent till 2,5 miljoner kronor.

Nettoomsättningen minskade dock, något som Hans Engholm, som tillträdde som vd på bolaget i augusti förra året, säger beror på att bolaget hade färre produktioner.

– Det har varit mitt mål sedan jag kom in att dels se till så att vi har rätt organisation och dels utveckla och sälja. Vi ska ta fram egna format, det har varit mitt fokus. Jag kunde inte påverka så mycket förra året. Jag kom in i augusti då var det mesta redan satt, säger han.

Hur lyckades ni då förbättra resultatet så mycket?

– Vi har strukturerat oss bättre och hade kostnadskontroll. Det har varit viktigt för ITV:s framgångssaga.

Enligt årsredovisningen ökade medelantalet anställda med 11 personer, nästan 100 procent, under 2011. Vad beror det på?

– Det är jag förvånad över. Det måste jag kolla upp, det beror nog på hur det redovisas.  Vi har haft stora omgörningar och har hamnat med en liten men tajtare organisation som har större fokus på kreativitet.

Hur ska ni göra för att öka resultatet ännu mer under 2012?

Jag hoppas att vårt fokus på utveckling och försäljning funkar, även om det kommer ta tid integrera det nya bolaget. En ny organisation tar tid och man måste vara ödmjuk inför uppgifterna. Men det är kul att ITV fokuserar hårt på kreativitet, vi har helt plötsligt fått en massa bra format.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ITV Studios

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.