Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Hanne Palmquist lämnar HBO för Endemol Shine

Publicerad: 6 mars 2020, 09:56

Från HBO Nordic till Endemol Shine Nordics. Den resan gör Hanne Palmquist.

Hanne Palmquist slutar på HBO Nordic och tillträder rollen som vd för Filmlance och samt ansvarig för Endemol Shines nordiska dramaproduktion.


Ämnen i artikeln:

HBOHBO Nordic

HBO Nordics originalproduktionschef Hanne Palmquist lämnar för att i september ta över som vd för Filmlance och nordisk dramachef på Endemol Shine Nordics. Hon ersätter Anders Landström som i stället blir exekutiv producent och därmed ska fokusera på att producera nya serier för både den lokala och den internationella marknaden.

– Jag har under många år och i olika konstellationer, inte minst under mina härliga år hos HBO Nordic, samarbetat med Filmlance och Rubicon. Jag har alltid beundrat deras imponerande, mångsidiga och högkvalitativa bredd och deras sätt att arbeta tillsammans. De nordiska länderna har länge haft gott rykte och varit ledande inom branschen och vi vet att intresset för icke-engelskspråkiga serier växer hela tiden, säger Hanne Palmquist i ett pressmeddelande.

Som nordisk dramachef ingår även serier från Rubicon, Endemol Shine Finland, Metronome Denmark och Filmlance. Hanne Palmquists uppdrag blir att stärka innehållet internationellt. Hon rapporterar till Lars Blomgren, dramachef EMEA på Endemol Shine Group. 

Samtidigt kliver Helena Åkerman, i dag förhandlingschef på SVT, in som vice vd på Filmlance och Head of Legal and Business Affairs Scripted Nordics.

– Hanne Palmquist har en enastående kunskap om det kreativa landskapet över hela Norden. Tillsammans med Helena Åkermans djupa förståelse för den svenska marknaden, har vi ett fantastiskt ledarskapsteam på plats, säger Lars Blomgren.

LÄS OCKSÅ: Så ska HBO Nordic satsa på lokala originalserier

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HBOHBO Nordic

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev