Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hanne Kjöller: "Ett karaktärsmord"

Publicerad: 25 September 2013, 12:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:33

Det infekterade bråket mellan SVT:s Uppdrag granskning och DN:s ledarskribent Hanne Kjöller eskalerar. Samtidigt ber Uppdrag granskning nu om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

SVTDagens Nyheter

Det är Hanne Kjöllers mediekritiska bok "En halv sanning är också en lögn" som rört upp starka känslor på SVT:s Uppdrag granskning.

Programledaren Janne Josefsson har tidigare anklagat Hanne Kjöller för att ha förvanskat citat i boken.

Nu har hans chef, Nils Hansson, ansvarig utgivare för Uppdrag granskning, publicerat en text – som har karaktären av en nyhetsartikel – på svt.se. Texten har rubriken "Hanne Kjöller har fel". Hanne Kjöller själv har dock inte kontaktats.

– Det var en miss och jag beklagar det. Men nu har jag kontaktat henne och bett om ett bemötande, säger Nils Hansson, till Dagens Media, två dagar efter publiceringen, och fortsätter:

– Jag blev så sent som idag intervjuad av en journalist om vikten av att låta människor komma till tals, men nu har vi själva gjort oss skyldiga till samma miss.

Hanne Kjöller är upprörd över hur Nils Hansson och Janne Josefsson använder SVT:s kanaler för att angripa henne.

– Det visar att de inte kan ta kritik. Det är ett enormt maktmissbruk, ett karaktärsmord på mig, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer ta mig fan att skriva om det här, det ska de ha klart för sig. Men, jag kommer inte att göra det i Dagens Nyheter, jag använder inte min tidning till personliga vendettor – till skillnad från dem.

Nils Hansson, är det här en personlig vendetta?

– Nej, verkligen inte. Jag har läst boken och tycker att den har många förtjänster och den sätter fingret på ett stort problem. Sedan har den blivit ett bevis på sitt eget budskap, men det är en viktig fråga och jag tycker att alla journalister borde läsa boken, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTDagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.