Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hanna Stjärne ny vd för SVT

Publicerad: 16 September 2014, 05:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

Styrelsen har utsett Hanna Stjärne till ny vd för SVT, skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Hanna Stjärne, 45, kommer senast från arbetet som chefredaktör och vd på UNT. Hon tillträder som vd för SVT inom sex månader.

– Det är omvälvande tider i mediebranschen och jag ser fram emot att ta nästa steg för SVT tillsammans med personalen. Med mig in i uppdraget har jag bland annat en bred erfarenhet av programutveckling, en stark digital bakgrund och en djup kunskap om medielandskapets förändring både inom public service och på den kommersiella sidan, säger Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Styrelseordförande Anna-Karin Celsing har ansvarat för rekryteringen.

– Jag är mycket nöjd med att kunna presentera Hanna Stjärne som ny vd för SVT. Hon är en erfaren publicist med djup förankring i public service. Samtidigt har Hanna Stjärne, via sina år på UNT, skaffat sig värdefulla erfarenheter från övriga mediebranschen – något som kommer att vara till nytta för SVT i den förändring som mediebranschen förväntas genomgå de kommande åren, säger Anna-Karin Celsing i pressmeddeladet.

År 2010 utsågs Hanna Stjärne till Sveriges bästa kvinnliga mediechef och hon har under ett stort antal år varit ordförande i Grävande Journalisters guldspadejury.

SVT höll under morgonen MBL-möte då nyheten kommunicerades internt.

LÄS ÄVEN:

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.