Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Han tar över SVT Dalarna

Publicerad: 6 oktober 2020, 13:22

Mattias Rapp har utsetts till redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Dalarna.

Foto: SVT

Den 1 december tar Mattias Rapp, i dag redaktör på SVT:s lokala redaktion i Falun, över som redaktionschef och ansvarig utgivare för hela SVT i Dalarna.

Ämnen i artikeln:

SVTDalarnas Tidningar

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mattias Rapp kom till SVT:s lokala redaktion i Falun för tre år sedan. Sedan dess har han arbetat som redaktör där. Tidigare har han bland annat varit nyhetschef på Dalarnas Tidningar.

– Jag är så glad att Mattias tar sig an utmaningen att leda redaktionen i Dalarna. Mattias är en stark publicist och en förändringsledare med både hjärta och humor, säger Nina Funke, nyhetschef för SVT:s lokala nyheter i Norra Sverige, i ett pressmeddelande.

Förutom att Mattias Rapp blir ansvarig utgivare för SVT Dalarna tar han också över utgivarskapet för SVT Nyhetstecken, vars sädningar utgår från Falun. Dessutom blir han platsansvarig för huset i Falun. 

– Jag kommer att fortsätta arbeta för att ge redaktionen de förutsättningar som krävs för att spegla Dalarna, för att nå den lokala publiken och för att visa på vikten av fri och oberoende journalistik, säger Mattias Rapp, som tillträder den 1 december.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev