Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Han tar över Meter Television

Publicerad: 11 Januari 2013, 08:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:59

Björn Persson blir ny vd på Meter Television. Han kommer närmast från Titan.


Ämnen i artikeln:

MeterTitan

Det var i början av september som Anna Rydin berättade att hon lämnar vd-posten på Meter – produktionsbolaget där hon hade arbetat de senaste 15 åren.

Sedan dess har Eva-Lotta Almkvist varit t.f. vd men nu har produktionsbolaget alltså hittat en permanent ersättare i Björn Persson. Han hämtas från Titan men har även ett förflutet som producent på Meter.

Samtidigt blir Madelene Hansson ny vice vd.

– Att Meter nu kommer att ledas av dessa båda så välmeriterade och sedan tidigare i vår verksamhet väl förankrade personerna, känns mycket tryggt. Björn och Madelene kompletterar varandra väldigt bra. Björn med sin breda och gedigna erfarenhet av produktion och Madelene med sina internationella perspektiv, säger Metronome Film & Televisions ekonomichef Bertil Rosenlund i ett pressmeddelande.

Björn Persson började arbeta med tv 1990 och har bland annat producerat nyheter och samhällsprogram. Han har också arbetat som skrivande journalist på bland annat Expressen och Svenska Dagbladet och som nyhetschef på Metro.

Madelene Hansson har tidigare arbetat som bland annat projektledare och internationell säljchef på Strix.

Dagensmedia.se söker Björn Persson.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MeterTitan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.