Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Han fick 24 miljoner – "köper varken bilar eller klockor"

Publicerad: 26 November 2014, 12:05
Uppdaterad: 23 Februari 2016, 07:42

Han drog in över 24 miljoner förra året, mest av alla mediechefer i Sverige. Jonas Sjögren berättar nu att han trots det inte lever något lyxliv.


24 141 000 kronor. Så mycket tjänade Jonas Sjögren, vd för SBS Discovery, under 2013.

Han säger sig ha ett ödmjukt förhållande till drömlönen.

– Det är ett otroligt stort privliegium att få en sådan stor inkomst, även om det är en engångsföretelse. Jag har stor respekt för summan, säger Jonas Sjögren till Dagens Media.

Att lönen blev så stor har att göra med sammanslagningen av SBS och Discovery, berättar han vidare. När affären blev klar trädde en rad optionsprogram i kraft, program som hade förhandlats fram redan när han tillträdde som vd 2006.

– En del var även kopplat till själva försäljningen. Man ska komma ihåg att det var ett otroligt framgångsrikt och lönsamt bolag som såldes för hela elva miljarder, säger Jonas Sjögren.

Förtjänar du 24 miljoner i årslön?

– Det ska jag inte värdera själv. Programmet togs fram av ägarna för att behålla mig i bolaget och för att få mig att kämpa vidare. Men jag har jobbat hårt som vd i åtta, nio år nu.

Vad gör du med pengarna?

– På det sättet är jag lite tråkig. Jag amorterar, sparar lite och har inga stora extravaganser. Jag köper varken bilar eller klockor.

Amortera? Kan du du inte bara betala av allt på en gång?

– Jag har inget vidlyftigt leverne på det sättet. Jag försöker mest ta hand om familjen.

 

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.