Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Han får ansvar för Nents sportportfölj

Publicerad: 3 augusti 2020, 09:05

Peter Nørrelund blir EVP och Head of Expansion & Sport på Nent, som under året har köpt rätten att visa Premier League i fyra länder samt Bundesliga och Formel 1 i åtta länder.

Foto: Nent Group

Sedan den 1 augusti är det Peter Nørrelund som har ansvar för Nent Groups portfölj av sporträttigheter och Viaplays expansion på de platser där sport är av stor vikt.

Ämnen i artikeln:

ViaplayViaplay Group

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Peter Nørrelund har en mångårig bakgrund inom MTG, som delades upp i Nent och MTG 2018. Genom åren har han bland annat arbetat som sportchef samt haft ansvar för koncernens inköp av sporträttigheter. Han har också rådgivit Nent Groups vd och koncernchef i frågor kring sporträttigheter samt varit vd på Dreamhack Sports Games.

Med start den 1 augusti får Peter Nørrelund ansvar för Nent Groups portfölj av sporträttigheter och Viaplays expansion på de platser där sport har en avgörande betydelse. I den nya rollen kommer Peter Nørrelund att rapportera till Nents vd och koncernchef Anders Jensen.

LÄS OCKSÅ: Nent går in i Baltikum: ”Vi ska bli marknadsledande”

Under våren rullade Nent Group ut streamingtjänsten Viaplay på Island vilket innebär att den nu finns i alla nordiska länder. Det första kvartalet 2021 kommer streamingtjänsten också att lanseras i Estland, Lettland och Litauen. Och utöver Baltikum har Nent, enligt Anders Jensen, identifierat en handfull marknader där expansion kan bli aktuellt.

– Vi har byggt en skalbar plattform och sport kommer att spela en nyckelroll i etableringen av Nent Group på många av våra nya marknader. Peters unika kunskap, meriter och globala nätverk inom sport är ovärderliga, och vi är mycket glada att välkomna honom till Nent Group, säger Anders Jensen i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Viaplay om streamingmarknaden: ”Vi ser enorma möjligheter”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev