Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Han bossar över HBO Nordics originalproduktioner

Publicerad: 19 augusti 2020, 09:30

Christian Wikander ersätter Hanne Palmquist som lämnade i våras.

Foto: HBO Nordic

Tv-veteran blir HBO Nordics nya produktionschef. ”En stor tillgång när vi tar nästa steg i utökandet av nordisk originalproduktion”, säger toppchefen Antony Root.

Ämnen i artikeln:

HBO Nordic

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Christian Wikander går in som ny chef för HBO Nordics originalproduktioner. Därmed ersätter han Hanne Palmquist som lämnade rollen för att i stället bli vd för Filmlance och ansvarig för Endemol Shines nordiska dramaproduktioner. 

Hans bas blir Stockholm och i rollen ingår att ansvara för HBO:s utveckling och produktion av nordiskt innehåll för HBO Europe. 

LÄS ÄVEN: Så ska HBO Nordic satsa på lokala originalserier

Christian Wikander har en lång bakgrund inom tv- och produktionsbranschen både som vd, dramachef, producent, regissör och manusförfattare. 

Senast kommer han från produktionsbolaget Twelve Town i London där han varit vd och dramachef. Tidigare har han även varit dramachef för SVT i Göteborg och Stockholm. Christan Wikander ligger bland annat bakom serier som ”Bron”, ”Äkta människor”, ”Vår tid är nu”, ”Bonusfamiljen” och ”Rederiet”. 

– Jag är oerhört glad för att Christian valt att ansluta sig till oss i en senior roll. Hans digra meritlista, goda rykte och breda erfarenhet i Norden och internationellt blir en stor tillgång när vi tar nästa steg i utökandet av nordisk originalproduktion, säger Antony Root, EVP Original Programming and Production, HBO Europe, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev