Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Han blir programchef på SVT:s samhällsredaktion – efterträder Eva Landahl

Publicerad: 2 december 2020, 10:27

Michael Kucera blir ny programchef för samhällsredaktionen på SVT Nyheter.

Foto: SVT/Pressbild

Michael Kucera blir programchef på SVT Nyhets samhällsredaktion. Han efterträder Eva Landahl som går i pension i vår.

Ämnen i artikeln:

SVTSVT PlaySVT1

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Michael Kucera är i dag online-nyhetschef på SVT Nyheters riksredaktion. Nu har han utsetts till ny programchef samt ansvarig utgivare för samhällsprogrammen på SVT Nyheter, enligt pressmeddelande. Han efterträder Eva Landahl som går i pension i maj nästa år. 

Michael Kucera får därmed stort ansvar för SVT:s bevakning av allmänna val i Sverige och EU, liksom för program såsom Agenda, Lilla Aktuellt, Utrikesbyrån och Ekonomibyrån, framgår det. 

– Att få leda arbetet med SVT:s samhällsprogram och valbevakning är ett av de allra finaste publicistiska uppdrag jag kan tänka mig. Här arbetar några av landets skarpaste journalister och jag ser mycket fram emot att tillsammans med dem fortsätta att utveckla samhällsjournalistiken både i traditionell tv och för en ny publik på svt.se och SVT Play, säger Michael Kucera, i pressmeddelandet. 

”En duktig publicist”

Michael Kucera har tidigare varit reporter på Rapport och Aktuellt. Han har även varit redaktör för valvakor och valprogram under flera valrörelser.

 – Jag har valt Michael Kucera för att han är en duktig publicist och ledare med ett stort samhällsintresse. Han har haft en central roll i att bygga SVT Nyheters digitala framgångar och trovärdighet och tar nu med sig de erfarenheterna till sin nya roll, säger Anne Lagercrantz, divisionschef för nyheter och sport på SVT, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: SVT Blekinge startar redaktion i Karlshamn 

LÄS MER: Hon lämnar Omni för SVT 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev