tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Han blir ny chefredaktör för Fotbollskanalen: ”En stor ära”

Publicerad: 6 mars 2023, 13:42

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Fotbollskanalen blir Alexander Rosenlund.

Foto: Getty/Fotbollskanalen

I höstas blev det klart att Fotbollskanalens chefredaktör, Tobias Rosvall, gick till Sveriges Radio som chef för Radiosporten. Nu har TV4 hittat hans efterträdare – Alexander Rosenlund.

Ämnen i artikeln:

FotbollskanalenTV4Nyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


”Ända sedan mitt sportintresse väcktes som liten har Radiosporten och framför allt Sportextra haft en naturlig plats i min vardag. Att nu få jobba tillsammans med redaktionen med att fortsätta att utveckla innehållet känns fantastiskt”, sa Tobias Rosvall i ett pressmeddelande innan han sade hej då till TV4 för att gå till statliga Sveriges Radio.

Nu efterträds han av Alexander Rosenlund, som blir nychefredaktör och ansvarig utgivare för Fotbollskanalen.

– Det är så klart en stor ära att ha fått frågan. Jag började som praktikant för tio år sedan och det känns väldigt roligt att ha lyckats klättra hit. Nu är jag sugen på att komma igång och jobba och försöka axla ansvaret på bästa sätt, säger han och fortsätter: 

– Fotbollskanalen har under en längre tid gjort väldigt många bra saker och för mig handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen, samtidigt som vi hela tiden behöver vara relevanta och nytänkande.

Erik Westberg, sportchef på TV4 är nöjd med rekryteringen:

– Efter många år som reporter på Fotbollskanalen och nu senast som planeringsredaktör för TV4 Sporten har Alexander en gedigen erfarenhet och kunskap om såväl nyhetsarbete som strategi. Han kommer passa perfekt in i rollen som chefredaktör och i arbetet för att utveckla Sveriges största fotbollssajt.

LÄS OCKSÅ: Nilsson Lindelöfs kraftiga kritik mot media: ”Omänskligt”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev