fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Han blir managing director på Prime Video

Publicerad: 17 april 2023, 11:40

Martin Backlund, tidigare innehållschef för Prime Video i Storbritannien och i Norden, kliver på rollen som managing director hos streamingtjänsten.

Ämnen i artikeln:

Amazon Prime Video

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I rollen som managing director på Prime Video ska Martin Backlund, tillsammans med teamet för nordiska originalproduktioner, innehållsteamet och Channels-teamet säkerställa innehållskvaliteten på Prime Video i Sverige, Norge, Danmark och Finland. På hans bord ligger ett ansvar för investeringar, program, marknadsföring och partnerskap för Prime Video i Norden.

Martin Backlund har varit på Prime Video i över tio år, senast som innehållschef för Prime Video i Storbritannien och i Norden.

LÄS ÄVEN: Prime Video växlar upp: ”Vi är här för att stanna”

I samma veva som Martin Backlund nu blir managing director blir Tushar Jindal innehållschef för Prime Video i Storbritannien och ansvarig för Prime Videos förvärv tillsammans med Amazon Studios-teamet i Storbritannien och dess Amazon Original-program.

Även Tushar Jindal har flera år på Amazon i CV:et. Sedan han anslöt 2017 har han hunnit ha flera roller på Prime Video och arbetat på Prime Video Store.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev