Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Han är ny vd på Friday TV

Publicerad: 21 Maj 2013, 11:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

UPPDATERAD. Simon Romanus har arbetat i tv-branschen i 20 år som bland annat redaktör, producent och programledare för "Lilla Aktuellt". Nu blir han ny vd på Friday TV.


Ämnen i artikeln:

Friday TVMetronome

I början av 2000-talet var Simon Romanus programledare för "Lilla Aktuellt". Sedan dess har han bland annat arbetat för SVT och Jarowskij med en mängd produktioner.

Nu tar han över vd-posten på Metronome-bolaget Friday TV efter Per Blankens som flyttat till USA.

– Friday TV är ett fantastiskt bolag på det sättet att vi bara sitter och hittar på nya format som vi säljer internationellt. Vi är de enda i Sverige som gör det och att vi lyckas ser jag som en boost för all svensk media, säger Simon Romanus till Dagens Media.

Samtidigt rekryterar Friday TV även Johan Wiman som ny utvecklingschef. Han kommer närmast från OTW TV. Han blir en nyckeldel i det nya team som Simon Romanus nu ska bygga upp.

– Det blir min uppgift att försöka skapa ett så bra team som möjligt. Vi kommer också att satsa ännu mer på att få ut våra format internationellt. Att få upp ett nytt "Minuten" som kan slå i hela världen vore underbart.

Friday TV producerar bland annat "Minuten" och "Ensam mamma söker", har du själv något favoritformat som ni gör?

– Jag tycker att "Kockarnas kamp" som vi sänder på TV4 är ett väldigt bra program. Det är en jättehärlig mix av matlagning, tävling och underhålling. Vi har också ett format som heter "Family dog" som handlar om att en familj ska välja ut en hund och djur är ju alltid kul att se på, säger han och fortsätter:

– Ett annat format jag gillar som vi dock inte har sålt i Sverige än är "Mamma, pappa, barn". Det handlar om föräldraskap och hur man uppforstrar sina barn. Det har vi sålt till Frankrike bland annat men jag tror verkligen att det skulle passa Sverige.

Nyligen berättade vi om den danska producenten Derek Banner som hävdar att "Minuten" i själva verket var hans format och att ni har stulit det. Vad säger du om det?

– Min känsla är att han försöker tjäna pengar på något som inte är sant. Går man in på hans hemsida ser man att han hävdar att han kommit på både "Vem vill bli miljonär" och "Lyxfällan" som inte ens är ett Friday TV-format, säger Simon Romanus och fortsätter:

– Han är bara ute och famlar efter pengar. Jag vet inte riktigt vad han hoppas på men om han nu kom på "Vem vill bli vill miljonär" undrar jag varför han ger sig på oss.

Vi har tidigare berättat om att många stjärnor slutat på Metronome, vad tror du om det?

– Det har nog blivit lite uppförstorat. Folk kommer och går och blir inte kvar på sina arbetsplatser för evigt. Av erfarenhet brukar det också komma i vågor att folk flyttar på sig, säger han och fortsätter:

– Det tycker jag bara är positivt. Jag har själv skaffat mig mina erfarenheter genom att byta arbetsplats.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Friday TVMetronome

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.