måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Han är Årets sportjournalist

Publicerad: 25 januari 2022, 14:07

Discoverys Joel Segerdahl tilldelas utmärkelsen Årets Sportjournalist 2021 för sin förmåga att ”spegla enskilda händelser och människors betydelse för idrott och i samhället.”

Ämnen i artikeln:

Discovery

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det är Svenska Sportjournalistförbundet (SSF) som har utsett Joel Segerdahl på Discovery Networks till Årets Sportjournalist 2021. 

Juryns motivering lyder: ”För en berättarkonst från gärdsgårdsserier till olympiska spel, som speglar enskilda händelser och människors betydelse för idrott och i samhället. Journalistik som berör; som stillar och skapar nyfikenhet. Årets Sportjournalist 2021 är Joel Segerdahl, Discovery Networks Sweden”.

Men själv kallar han sig inte längre för sportjournalist.

– Jag är snarare en filmare. Eller kanske ännu mer en klippare. Jag är inte en sportjournalist, säger han i ett pressmeddelande.

Joel Segerdahl har bland annat gjort en film om sin morfar Ragge som han bodde hos i Stockholm när han hade sitt första vikariat på SVT.

– Jag skulle precis bli utlasad från SVT när min förre kollega Hanif Hosseini, som hade gått till Discovery, ringde och erbjöd mig jobb inför OS i Pyeongchang 2018. Jag är oerhört tacksam för det som Hanif gjort för mig. Tack vare honom är jag nu där jag är och kan göra det jag vill.

Årets sportjournalist är en utmärkelse som har funnits sedan 1987. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev