Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Hamilton om TV4:s nedskärningar

Publicerad: 9 April 2014, 10:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Eva Hamilton förmedlar sin sorg och sänder en tanke till de drabbade medarbetarna via ett pressmeddelande.


TV4 skrotar sina lokala sändningar och uppemot 140 anställda kan tvingas lämna sina tjänster. Tråkigt, tycker Eva Hamilton, vd för SVT.

– Det är ett väldigt ledsamt besked. Både för den journalistiska mångfalden och för alla de medarbetare som drabbas. Dessutom mår SVT bra av en ständig konkurrens med TV4! säger hon i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

- Public service har per definition ett stort ansvar för den lokala och regionala bevakningen. Nu blir vi det enda nationella tv-bolaget i Sverige med lokal och regional journalistik mot en lokal publik. Då blir det än mer avgörande att vi lyckas spegla hela Sverige på allra bästa sätt.

I pressmeddelandet uppger även SVT att de har för avsikt att utöka sina regionala sändningar och anställa fler medarbetare.

– Jag konstaterar att SVT från och med nästa år kommer att ha journalister på alla de platser som TV4 nu lämnar, så när som på Trollhättan, säger Eva Hamilton.

LÄS OCKSÅ:

TV4 skrotar lokala nyheter – 140 kan få gå

Åsa Tillberg om TV4:s beslut: "Jag blev väldigt förvånad"

SVT: "Ett sämre samhälle"

Fackklubben i chock: "Vi hade ingen aning"

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.