Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Gunnar Gidefeldt lämnar TV4

Publicerad: 19 Oktober 2011, 09:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:54

Kommunikationsdirektören Gunnar Gidefeldt lämnar TV4-Gruppen efter 12 år, kan dagensmedia.se berätta. Han är inte överens med nya TV4-vd:n Casten Almqvist om hur bolagets kommunikationsarbete ska organiseras.


Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtBonnierCasten AlmqvistTV4-gruppenTV4

– Sedan det blev klart att Casten tar över har vi haft ett antal möten, säger Gunnar Gidefeldt, och fortsätter:

– Han har preciserat hur han vill göra med kommunikationsavdelningen, och då har det utkristalliserats ganska tydligt att vi inte har samma syn på hur på hur kommunikationsavdelningen bör drivas framöver.

Gunnar Gidefeldt hänvisar alla frågor om den framtida organisationen till Casten Almqvist, men i grunden handlar det om att hr och kommunikation ska slås ihop till en enhet.

– Vi var rörande överens om att vi inte är överens, och att jag inte är rätt person att driva det här.

Du har jobbat på TV4 i 12 år, varav nästan fyra som kommunikationsdirektör. Hur skulle du beskriva bolaget utveckling under de här åren?

– Den är helt sanslös. När jag kom hit hade vi en kanal och en sajt att hålla reda på. Behovet av kommunikation, och ordning och reda bland alla varumärken, har exploderat det senaste decenniet.

– Den branschen som jag klev in i då är något helt annat idag, och sättet vi jobbar på på TV4 är oerhört mycket professionellt idag jämfört med då.

Vad är du mest stolt över?

– Allt som har att göra med varumärkesplattformen, som initierades av oss på kommunikationsavdelningen, är jag stolt över. Det har varit en stor och framgångsrik förändring. Sen självklart själva kommunikationsavdelningen med alla dessa begåvade medarbetare som jag har haft förmånen att arbeta med.

Vad ska du göra härnäst?

– Inget är klart, men jag har ett antal kontakter som jag redan pratar med. Nu ska jag i lugn och ro tänka igenom det här noggrant innan jag bestämmer mig.

Hur känns det att lämna TV4 rent känslomässigt?

– Man kan säga så här, jag kommer fortfarande ihåg den dagen jag gick till nya jobbet på TV4 för 12 år sedan. Det här är ett fantastiskt företag, med fantastiska varumärken. Vi har nästan ett problem i att folk inte slutar, eftersom de trivs så bra. Det säger en hel del om den här arbetsplatsen.

– Samtidigt har jag varit här i 12 år, och det är personligt rekord för mig vad gäller att stanna på samma arbetsplats. Det känns helt rätt att ta ett nytt steg i karriären, men jag gör det med blandade känslor.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.